مجله تاپ‌ناز‌

خطرات کاشت مژه از حساسیت تا ریزش و گل مژه؛ دلایل مراجعه به پزشک پس از کاشت

خطرات کاشت مژه از حساسیت تا ریزش و گل مژه؛ دلایل مراجعه به پزشک پس از کاشت

کاشت مژه یکی از ترفندهای بسیار شیک و جدید است که خانم ها برای زیباتر کردن چشم هایشان به کار می برند. امروزه بیشتر افراد به ظاهر خود نسبت به گذشته توجه بیشتری نشان می دهند. داشتن مژه پر پشت و بلند به چشم ها زیبایی خاصی می بخشد. ساده ترین راه برای داشتن چنین مژه هایی کاشت و اکستنشن مژه می باشد.

این راهکارها عوارض و مشکلات زیادی برای افراد به دنبال دارند. این روش زیبای ممکن است خطراتی برای فرد داشته باشد. در این مقاله مشکلات، عوارض و فواید کاشت و اکستنشن مژه توضیح داده شده است. افرادی که قصد انجام این موارد را دارند قبل از انجام آن متن زیر را با دقت مطالعه کنند.

عوارض چسبی که برای کاشت مژه بکار برده می شود

برای کاشت مژه از چسب مخصوص مژه استفاده می شود. افراد مژه کار و متخصص مژه های مصنوعی را با استفاده از چسب مخصوصی وصل می کنند. مژه ها به دو صورت به مژه اصلی چسبانده می شود. یک نوع آن مژه مصنوعی به ریشه مژه فرد چسبانده می شود. در نوع دیگر نیز مژه مصنوعی بر روی خود مژه چسبانده می شود. چسبی که برای این کار استفاده می شود بسیار قوی و محکم می باشد. عوارض استفاده از این چسب التهاب، خارش، حساسیت و در مواردی اگزما نیز می باشد.

در موارد بسیاری افراد برای بار اول فرد دچار مشکل خاصی نمی شود. اما بعد از استفاده پی در پی و کاشتن پشت سر هم مژه عوارض کم کم خود را نشان می دهند. نکته دیگری که لازم است افراد بدانند سرطان زا بودن این چسب است.

حساسیت بالا به کاشت مژه

خطرات کاشت مژه از حساسیت تا ریزش و گل مژه؛ دلایل مراجعه به پزشک پس از کاشت

درصد بالایی از افرادی که کاشت مژه انجام داده اند دچار حساسیت شده اند. مهم ترین عوارض این کار حساسیت افراد به چسب و مواد آن می باشد. مژه ها بسیار به چشم نزدیک هستند و با مهم ترین عضو بدن در ارتباط می باشند. آسیب رسیدن به مژه در مواردی موجب آسیب به چشم نیز می شود. مژه های مصنوعی دارای مواد مصنوعی و فلزات سنگین می باشند. علاوه بر این در چسب مژه ماده ای به نام لاتکس وجود دارد.

لاتکس یک ماده خطرناک و حساسیت زا می باشد. افرادی که به این ماده حساسیت دارند بهتر است از داشتن این مژه ها صرف نظر کنند. در صورتی که این افراد حتما بخواهند کاشت مژه انجام دهند. بهتر است ابتدا به پزشک مراجعه کنند. پزشک برای آن ها تست حساسیت انجام می دهد. در صورت نبود مشکل خاصی آن ها می توانند مژه کاشت کنند.

ریزش مژه

کاشت مژه برای اصلاح کوتاهی و کم پشتی مژه اصلا روش خوبی نیست. کاشت برای مدتی چشم ها را زیبا می کند اما ممکن است مشکلاتی ماندگار برای افراد به دنبال داشته باشد. مژه هایی که به مژه فرد متصل می شوند فشار بسیار زیادی به پیاز مژه وارد می کنند. این کار ممکن است باعث از دست دادن دائمی مژه ها شود.

به طور کلی آرایشگر هیچ مژه ای را بر روی پلک ها نمی کارد. لفظ کاشت در این کار فقط یک اصطلاح می باشد. اما در واقعیت تنها مژه هایی اضافه با چسب به مژه های اصلی اضافه می شوند. مژه های مصنوعی به صورت تک به تک به پلک می چسبند. وزن آن ها همراه با وزن چسب فشار بسیار زیادی به پلک وارد می کنند. این فشار باعث ریزش مژه های اصلی نیز می شوند.

مطلب مشابه: تفاوت بین اکستنشن و کاشت مژه چیست و چگونه انجام می شوند؟

خشکی چشم

یکی دیگر از عوارض کاشت مژه خشکی چشم ها می باشد. این مورد ممکن است کمی عجیب به نظر برسد. اما همه ی افرادی که کاشت انجام داده اند می دانند که بیست و چهار ساعت بعد از آن نباید به چشم ها آب بزنند. علاوه بر این زدن مواد آرایشی و روغنی به مژه های کاشته شده ممنوع می باشد. برخی از افراد این موارد را رعایت نمی کنند.

همین امر موجب تجمع آلودگی و چربی در لبه های پلک و اطراف آن می شود. چربی ها منافذ پوست را مسدود می کنند. با مسدود شدن منافذ رطوبت چشم کاهش می یابد و فرد دچار خشکی چشم می شود.

گل مژه

خطرات کاشت مژه از حساسیت تا ریزش و گل مژه؛ دلایل مراجعه به پزشک پس از کاشت

گاهی افراد بعد از کاشت مژه دچار عارضه ای به نام گل مژه می شوند. گل مژه از مواردی است که تقریبا همه افراد حداقل یک بار با آن مواجه شده اند. اما افرادی که عادت به کاشت دارند بیشتر از سایر افراد به آن مبتلا می شوند.

منشاء این بیماری شایع چشمی آلودگی می باشد. از لحاظ ظاهری نیز شبیه یک جوش چرکی بزرگ است. این بیماری خطر خاصی برای چشم ها ندارد. اما دارای دردی خفیف و سنگینی پلک برای افراد می باشد. علاوه بر این ظاهری ناپسند دارد.

هنگام کاشت و اکستنشن مژه دلایل زیادی برای آلوده شدن پلک و ایجاد گل مژه وجود دارند. به عنوان نمونه دست آرایشگر در هنگام کاشت با پلک در ارتباط است و ممکن است آن را آلوده کند. علاوه بر این مژه ها و چسب به کار برده شده نیز ممکن است آلوده باشند. همچنین افرادی که از این مژه ها استفاده می کنند نمی توانند پلک هایشان را به خوبی گذشته بشویند. همین امر موجب آلوده شدن پلک ها می شود.

در چه صورتی برای عوارض مژه باید به پزشک مراجعه نمود؟

در برخی از موارد عوارض کاشت مژه به حدی شدید می شود که فرد مجبور است به پزشک مراجعه کند. در موارد زیر مواقعی که لازم است فرد به پزشک مراجعه کند توضیح داده شده است.

پرخونی چشم

در حالت عادی بعد از انجام کاشت چشم ها مقداری قرمز می شوند. این قرمزی باید تا چند ساعت برطرف شود. در صورتی که قرمزی بعد از چند ساعت بر طرف نشد یا شدت یافت افراد باید به پزشک مراجعه کنند.

خارش در پلک

خارش معمولا اولین نشانه حساسیت می باشد. اگر افراد بعد از کاشت احساس خارش شدیدی داشتند مژه ها را بردارند. در صورتی که بعد از برداشتن مژه ها خارش همچنان ادامه داشت مراجعه به پزشک الزامی می باشد.

ترشح از لبه چشم

احساس ترشح اضافه از گوشه های پلک اصلا نشانه خوبی نیست. چشم مکانیسم خود ایمنی دارد و در صورت آلوده شدن اقدام به تمیز کردن خود می کند. ترشح اضافی و بیش از حد نشان از آلوده شدن چشم ها دارند. افراد لازم است این آلودگی را بلافاصله رفع کنند. برای رفع این مشکل لازم است افراد به پزشک مراجعه کنند.

احساس درد در ناحیه چشم

چشم ها از مهم ترین عضوهای بدن می باشند. احساس درد در چشم در هر حالتی نشان از خطر دارد. افرادی که کاشت انجام داده اند و احساس درد دارند باید توسط پزشک معاینه شوند.

قرمزی لبه های پلک

ورم و قرمزی در لبه های پلک نشان از خطر دارند. التهاب و سرخی پلک ها باید حداقل بیست دقیقه الی نیم ساعت بعد از انجام کاشت خوب شوند. در مواردی که التهاب طولانی تر شود یا وضعیت آن بدتر شود مراجعه به پزشک الزامی است.

تغییر رنگ پلک ها

کاشت و اکستنشن مژه تاثیر بسیار زیادی بر تیرگی اطراف پلک دارند.

ریزش مژه

انجام کاشت باعث اختلال در خون رسانی به لبه های پلک می شود. همین امر موجب ریزش و نازک شدن مژه ها می شود.

مطلب مشابه: لیفت و یا لمینت مژه چیست و چه عوارضی و مزایایی دارد؟

روش های جایگزین کاشت مژه

خطرات کاشت مژه از حساسیت تا ریزش و گل مژه؛ دلایل مراجعه به پزشک پس از کاشت

افرادی که مژه های نازک، کوتاه و کم پشت دارند بهتر است به کاشت مژه فکر نکنند. زیرا کاشت ممکن است همین مژه های کم پشت را نیز از آنان بگیرد. کاشت و اکستنشن مژه عوارض بسیاری برای چشم ها و مژه ها دارد. پس بهتر است به این گزینه به عنوان راه حل استفاده نشود.

افراد می توانند به جای این کار از روش های خانگی یا درمانی استفاده کنند. اولین و بهترین کاری که افراد برای حل این مشکل می توانند انجام دهند مراجعه به پزشک می باشد. پزشکان با توجه به شرایط فرد دارو های مناسبی تجویز می کند. این کار می تواند کمک بسیاری به افراد بکند.

روش دیگر که می توان جایگزین کاشت کرد روش درمان های خانگی می باشد. بهترین درمان خانگی برای مژه روغن تراپی می باشد. روغن هایی مانند ارگان، نارگیل و زیتون برای مژه ها بسیار کاربردی می باشند.

افراد می توانند این روغن ها را با کمک برس یا پنبه شب ها به مژه هایشان بمالند. علاوه بر این می توانند سرم های تقویتی تهیه کرده و استفاده کنند. همچنین وازلین و چایی سبز نیز برای پر پشت کردن مژه بسیار مناسب می باشند.

توصیه های مهم برای افرادی که کاشت مژه انجام می دهند

خطرات کاشت مژه از حساسیت تا ریزش و گل مژه؛ دلایل مراجعه به پزشک پس از کاشت

افرادی که کاشت مژه انجام می دهند باید موارد خاصی را رعایت کنند. این موارد عوارض کاشت را تا حد زیادی کاهش می دهند. بهتر است که این کار به طور کلی انجام نشود. در صورت انجام دادن حتما موارد زیر رعایت شود.

  • مکانی که در آن کاشت انجام می شود حتما باید تمیز باشد. مژه با چشم سروکار دارد. تضمین آلوده نشدن آن بسیار حائز اهمیت می باشد.
  • بهتر است کاشت و اکستنشن مژه ها توسط افراد حرفه ای انجام شود. زیرا افراد غیر حرفه ای ممکن است به چشم ها آسیب برسانند. علاوه بر این آن ها بسیار کند عمل می کنند. همین امر موجب آزار و اذیت چشم ها و سرخی چشم می شود.
  • افراد حتما در مورد مارک چسب استفاده شده مطمئن شوند. زیرا چسب ها باید از مارک های مرغوب و مناسب باشند. هر چه چسب استفاده شده مرغوب تر باشد عوارض آن نیز کمتر خواهد بود.
  • فردی که کاشت را انجام می دهد حتما باید دستکش یکبار مصرف داشته باشد. علاوه بر این از وسایل و ابزار تمیز و استریل استفاده نماید.
  • افراد در صورت مشاهده عوارض بلافاصله باید برای ریمو مژه ها اقدام کنند. زمانی که عوارض همچنان باقی بود مراجعه به پزشک از موارد الزامی می باشد.
  • ریمو مژه حتما باید توسط مژه کار انجام شود. زیرا برداشتن مژه ها توسط خود افراد موجب کنده شدن تار های اصلی می شود.
  • مژه ها در حالت عادی نیز ریزش دارند. اما در صورت کاشت این ریزش افزایش می یابد. زمانی که فرد احساس کرد ریزش او بسیار زیاد و غیر عادی می باشد حتما باید کاشت را ریمو و به پزشک مراجعه کند.
  • عمر مفید مژه های کاشته شده بیست روز الی یک ماه می باشد. بهتر است افراد در زمان مقرر برای ترمیم یا ریمو آن ها اقدام نمایند.
  • افرادی که مژه کاشت می کنند بهتر است از مواد آرایشی مانند سایه و خط چشم در اطراف آن استفاده نکنند. زیرا این مواد ممکن است به خوبی شسته نشوند و موجب عفونت در پلک ها می شوند.
  • استفاده از ریمل برای مژه های کاشته شده اکیدا ممنوع می باشد. افرادی که مژه کاشته اند هرگز نباید از ریمل استفاده کنند. ریمل ها اصلی ترین عامل عفونت بعد از کاشت می باشند.
  • بهتر است از مژه ها در این زمان مراقبت های لازمه صورت گیرد. به عنوان نمونه در هنگام شست و شو با فشار شسته نشود. شستن آن ها باید با ملایمت و به آرامی صورت گیرد. سپس با کمک تکه ای پنبه تمیز کاملا خشک شوند. این مژه ها حداقل باید روزی یک بار شسته و خشک شوند.
  • از برس های مخصوص برای شانه زدن مژه استفاده شود. شانه کردن آن ها باید به آرامی انجام شود. این افراد لازم است هر چند ساعت یک بار مژه های خود را شانه کنند.
  • هرگز به طور همزمان از کاشت و لنز برای چشم ها استفاده نشود. زیرا این کار احتمال ابتلا به عفونت را چند برابر می کند.

مطلب مشابه: تقویت رشد مژه ها + ترفندهای خاص برای رشد بیشتر مژه با روش های خانگی

کاشت مژه بهتر است یا مژه مصنوعی

همانطور که در مطالب بالا توضیح داده شد کاشت مژه دارای عوارض بسیاری می باشد. همچنین دارای هزینه هایی برای افراد می باشد. این هزینه هر ماه برای افراد تکرار می شود. اما افرادی که از آن استفاده می کنند همیشه مرتب و زیبا به نظر می رسند. آن ها می توانند در زمان بسیار کمی آماده شده و به هرجایی که می خواهند بروند. علاوه بر این آن ها با گذاشتن چند ساعت زمان فرد در طول ماه دارای مژه هایی مرتب و زیبا می باشد.

افرادی که از مژه مصنوعی استفاده می کنند دچار مشکل خاصی نمی شوند. زیرا عوارض این مژه ها به مراتب کمتر می باشد. علاوه بر این توسط خود افراد و به سادگی انجام می شود. همه ی خانم ها می توانند با تهیه ریسه های آن و چسب مخصوص این کار را انجام دهند. همچنین مژه مصنوعی هزینه خاصی لازم ندارد. اما فرد هر بار برای بیرون رفتن باید وقت بگذارد و آن را بچسباند.

مژه مصنوعی وقت زیادی را از افراد در هر بار آرایش کردن می گیرد. همچنین ظاهر آن مصنوعی تر از حالت کاشت می باشد. کاشت بهتر است یا مژه مصنوعی با توجه به موارد گفته شده انتخابی است که بر عهده خود فرد می باشد.

منبع: healthline.com

مطالب مشابه را ببینید!