مجله تاپ‌ناز‌

راهنمای کامل انتخاب درب چوبی | انواع درب چوبی همراه با عکس

راهنمای کامل انتخاب درب چوبی | انواع درب چوبی همراه با عکس

درب های چوبی در دکوراسیون کاربرد بسیار زیادی دارند و زیبایی منحصر به فردی به دکوراسیون خانه می بخشند. این درب ها طرح ها و مدل های بسیار متنوعی دارند و هنگام انتخاب درب چوبی باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرید. چوب های استفاده شده در تولید درب چوبی از درخت بلوط، راش، افرا، توسکا و … است و هر کدام از چوب ها ویژگی های خاص خود را دارند و برای محیط های مختلفی به کار می روند.

راهنمای کامل انتخاب درب چوبی | انواع درب چوبی همراه با عکس

درب چوبی باید با سبک دکوراسیون منزل مطابقت داشته باشد. اگر به دنبال انتخاب درب چوبی برای دکوراسیون مدرن هستید، طرح های ساده با رنگ های مات بسیار مناسب هستند. و اگر به دنبال خرید درب برای دکوراسیون کلاسیک هستید، درب هایی با رنگ های طبیعی که روی سطح آن ها یرآق آلات تزئینی و گره و کنده کاری وجود دارد می توانند انتخاب مناسبی باشند.

راهنمای کامل انتخاب درب چوبی | انواع درب چوبی همراه با عکس

طرح درب ها علاوه بر سبک چیدمان، باید با دیوارها و سقف و کف خانه نیز همخوانی داشته باشد. در این مطلب به راهنمای خرید درب چوبی، انواع نمونه های آن و نکات مهم برای انتخاب درب چوبی می پردازیم.

انواع درب چوبی بر اساس جنس

چوب گردو

چوب گردو

چوب گردو مقاومت بسیار بالایی دارد و معمولا درب های تولید شده با این چوب به دلیل وجود نقش و نگار، زیبایی طبیعی و خاصی دارند. چوب گردو یکی از گران ترین چوب ها محسوب می شود و درب چوبی با این جنس برای سبک دکوراسیون کلاسیک مناسب است.

مطلب مشابه: ساعت در دکوراسیون منزل، انتخاب ساعت دیواری و محل نصب آن

چوب کاج

چوب کاج

چوب کاج ارزان قیمت است و در بازار بسیار فراوان و رایج می باشد. چوب کاج عایق صوتی و گرمایی مناسبی است. این نوع چوب به خاطر رنگ مایل به زرد یا سفید و قهوه ای تیره خود معروف است و در برابر رطوبت مقاوم است اما تحت فشار زیاد مستعد خراش، فرو رفتگی و ترک خوردن است.

چوب افرا

چوب افرا

چوب افرا معمولا به رنگ سفید مایل به کرم یا قرمز است و یکی از متراکم ترین قطعات چوبی است که به دلیل استحکامش معروف است. چوب افرا با دوام و مقرون به صرفه می باشد. چوب افرا در اصطلاح نجاری چوبی خوش دست به شمار می رود. اگر سطح چوب افرا سیلر نخورد، به مرور زمان لکه دار می شود.

چوب بامبو

چوب بامبو

درب های ساخته شده با چوب بامبو بسیار شیک و خاص هستند و در طرح های متنوعی تولید می شوند. این جنس درب مقاومت بالایی در برابر پوسیدگی دارد اما مقاومت این درب ها در برابر رطوبت کم است و در مجاورت با رطوبت متورم می شوند. همچنین ممکن است به مرور زمان رنگ پریده شوند و یا بر روی آن ها خراش بیفتد.

مطلب مشابه: انواع اکسسوری و لوازم تزئینی در طراحی دکوراسیون داخلی منزل

چوب راش

چوب راش یکی از پر مصرف ترین انواع چوب در ساخت درب می باشد و مقاومت و استحکام بالایی دارد. این نوع چوب قیمت مناسب تری نسبت به چوب بلوط دارد و برای درب های تمام چوب مناسب می باشد.

چوب گیلاس

چوب گیلاس

چوب گیلاس سطح صاف و زیبایی منحصر به فردی دارد و درب های ساخته شده با چوب گیلاس گران قیمت هستند. استفاده از سیلر برای این نوع درب های چوبی بسیار مهم و الزامی است. نگهداری از این درب کمی دشوار است و ممکن است به مرور نیاز به تعمیر و بازسازی داشته باشد.

چوب بلوط

چوب بلوط به واسطه داشتن نقوش و رنگ زیبا و کیفیت بالایی که دارد، در مقایسه با سایر گونه های چوب گران تر است. دو نوع اصلی چوب بلوط وجود دارد ، یکی از آن ها بلوط قرمز است که می تواند از قهوه ای روشن تا قرمز مایل به صورتی با الگوی آب چرخشی متغیر باشد و یکی دیگر بلوط سفید با دانه های نوار ببری با پرتوها و لکه های زرد رنگ است.

چوب روسی

چوب روسی

چوب روسی بافتی همراه با گره دارد و یکی از چوب های مقرون به صرفه برای ساخت درب می باشد. دو نوع چوب روسی به نام یولکا و ساسنا در بازار یافت می شود، که کیفیت چوب یولکا به مراتب بیشتر از ساسنا می باشد.

چوب صنوبر

چوب صنوبر نسبت به چوب کاج استحکام بیشتری دارد و از مزایای این چوب قابلیت رنگ شدگی و سیلر زنی آن است. اما به طور کلی این چوب مقاومت پایینی دارد و در برابر خراش خوردگی مقاوم نمی باشد. همچنین ممکن است به مرور زمان تغییر رنگ دهد و متمایل به قرمز شود.

مطلب مشابه: راهنمای خرید مبل با توجه به فضای خانه و سبک دکوراسیون (موارد مهم برای تهیه مبلمان)

چوب ماهون

چوب ماهون ظاهر بسیار زیبایی دارد و در برابر تغییرات دما مقاومت بالایی دارد اما به مرور زمان ممکن است در برابر رطوبت رنگ آن تغییر کند و به سمت تیره و سیاه شدن برود.

چوب ساج

چوب ساج

درب های ساخته شده با چوب ساج وزن زیادی دارند به همین دلیل حمل و نصب آن ها کار سختی است. این نوع درب ها بسیار بادوام هستند و طیف رنگی زیادی دارند. همچنین در برابر پوسیدگی و تغییرات دما مقاومت بالایی دارند.

انواع درب چوبی بر اساس سبک

انواع درب چوبی بر اساس سبک

درب چوبی کلاسیک

درب چوبی کلاسیک

درب های چوبی کلاسیک معمولا دارای جزئیات بسیار زیاد و نقش و نگارهای پیچیده و پر از خطوط هستند. پنل درب کلاسیک به صورت قاب دار و یا همراه با زهوار برجسته طراحی می شود. قاب های تو در تو و یا قاب های انگشتی دار در این سبک بسیار محبوب هستند. درب های کلاسیک بهتر است برای فضای رسمی استفاده نشوند.

درب چوبی مدرن

درب های چوبی مدرن درب های ساده هستند که طرح و نقش های پیچیده ندارند. درب های مدرن امروزه محبوبیت بسیار زیادی پیدا کرده اند و معمولا از رنگ های خنثی مانند سفید، طوسی و آبی روشن برای آن ها استفاده می شود. درب های فریم لس بهترین نمونه سبک مدرن هستند.

درب چوبی مینیمال

سبک مینیمال یکی از ساده ترین سبک ها در طراحی داخلی است که شباهت زیادی به سبک مدرن دارد. درب فلت با چهارچوب همباد دیوار و یا درب های فریم لس برای سبک مینیمال مناسب هستند. برای درب های مینیمال رنگ سفید یا طوسی روشن استفاده می شود.

مطلب مشابه: انواع مدل قرنیز و راهنمای انتخاب قرنیز برای دکوراسیون منزل شما

کاربرد درب های چوبی

درب ها ارتباط مستقیمی با دکوراسیون منزل دارند و برای انتخاب درب چوبی، باید بدانیم که چه نوع دربی برای چه فضایی مناسب است.

درب های چوبی

درب چوبی ورودی

یکی از مهم ترین بخش های ساختمان درب ورودی ساختمان است که در زیبایی نمای ساختمان تاثیر زیادی دارد چون اولین چیزی است که هنگام ورود به ساختمان به چشم می خورد. درب های ورودی اصلی ترین راه دسترسی به فضای ساختمان هستند به همین دلیل امنیت و استحکام آن ها بسیار مهم است.

درب چوبی ورودی

برای درب ورودی ساختمان معمولا از درب های ضد سرقت استفاده می کنند. درب های ورودی تمام چوب استحکام بسیار بالایی دارند و چوب گردو یکی از بهترین انواع چوب در ساخت درب های ضد سرقت محسوب می شود اما قیمت بسیار بالایی دارد. چوب بلوط و راش نیز برای درب ورودی مناسب هستند.

درب چوبی اتاق

اگر می خواهید برای دکوراسیون داخلی از درب چوبی استفاده کنید، باید درب انتخابی با سبک طراحی دکوراسیون متناسب باشد. برای مثال درب‌های بزرگ و دارای ریزه‌کاری زیاد مناسب فضاهای کوچک نیستند و آن‌ها را کوچک‌تر نشان می‌دهن. درب های چوبی ساده برای طراحی سبک مدرن مناسب هستند. برای درب اتاق بهتر است از درب های مدرن و مینیمال مانند درب فریم لس استفاده کنید.

مطلب مشابه: دکوراسیون پارامتریک با طراحی مدرن + تصاویری از این نوع سبک

درب چوبی اتاق

درب چوبی حمام و سرویس بهداشتی

حمام و سرویس بهداشتی محیط های مرطوبی هستند به همین دلیل می توانید برای این مکان ها از درب های چوبی با روکش ضد آب مانند ABS استفاده کنید. استفاده از درب های چوبی در این محیط ها مستلزم رعایت نکات بهداشتی است. در غیر این صورت، طول عمر درب ها پایین می آید و بعد از مدتی باید آن ها را تعویض کنید.

انواع درب چوبی بر اساس رنگ

انواع درب چوبی بر اساس رنگ

رنگ پولیش

رنگ پولیش بسیار براق است و سطح درب را به شدت شیشه ای و براق می کند. رنگ پولیشی ظاهر بسیار زیبایی به درب می بخشد و همچنین در برابر رطوبت مقاوم اما کمی شکننده است. معمولا این رنگ را در ابتدا 10 لایه روی درب اسپری می کنند و و در ادامه برای براقی بیشتر از نمد استفاده می شود . بعد از نمد زنی برای صاف و یکدست کردن سطح چوب روی آن پولیش میزنند.

 رنگ پلی استر

رنگ پلی استر بسیار با کیفیت است، قابلیت اجرا به شکل براق و مات را دارد و برای درب های داخلی نیز مناسب است. رنگ پلی استر در مقایسه با رنگ پلی اورتان مقاومت کمتری در برابر نور خورشید و رطوبت دارد اما قیمت آن مناسب تر است.

رنگ پلی اورتان

رنگ پلی اورتان یکی از بهترین رنگ های درب های چوبی است که بر پایه رزین پلی اورتان تهیه می شود. این نوع رنگ به دلیل داشتن استقامت بسیار بالا و چسبندگی فوری بر روی انواع سطوح و پوشش ها معمولا برای لایه نهایی برای پوشش انواع درب تمام چوب استفاده می شود. معایب پلی اورتان این است که هزینه ی بالاتری نسبت به رنگ پلی استر دارد، براقی کمتری نسبت به رنگ پولیشی دارد و در برخی از مواقع دچار رنگ پریدگی می شود.

مطلب مشابه: سبک دکوراسیون روستیک و خصوصیات این نوع سبک چیدمان

انواع درب چوبی بر اساس تعداد پنل

درب چوبی بدون پنل ساده

این نوع درب ها دارای طراحی ساده و سطحی صاف و بدون پنل هستند که بر روی آن ها یک روکش چوبی قرار می گیرد. این مدل درب ها جزو ارزان قیمت ترین درب های چوبی هستند و برای خانه های مدرن استفاده می شوند. روکش های طرح دار قیمت بالاتری نسبت به روکش های ساده و درب های تو پر قیمت بالاتری نسبت به درب های تو خالی دارند.

درب چوبی تک پنلی

درب چوبی تک پنلی

درب چوبی تک پنلی برای خانه هایی که بیشتر وسایل آن با دست ساخته می شوند، زیبایی بیشتری دارد. این مدل درب ها بیشتر در سبک های تلفیقی و سبک کوچ نشینی اسپانیایی مورد استفاده قرار می گیرند.

درب چوبی دو پنلی

درب چوبی دو پنلی

درب های دو پنلی معمولا تنوع بیشتری در میان انواع درب های چوبی دارند. این نوع درب با یک ضلع قوسی در پنل بالایی در خانه های فرانسوی و سبک های تلفیقی بسیار زیاد استفاده می شود. در داخل پنل های درب دو پنلی، شیارهایی وجود دارد که یادآور خانه های روستایی و مزرعه ای می باشد.

درب چوبی سه پنلی

درب چوبی سه پنلی

درب چوبی سه پنلی با بسیاری از سبک های معماری متناسب است و معمولا در خانه هایی به سبک فرانسوی و ویکتوریایی دیده می شود. البته می توان این درب ها را با سبک سنتی و کلاسیک نیز تلفیق کرد. این نوع درب ها به صورت رنگ شده و یا با روکش چوبی تولید می شوند و ظاهر شیک و بسیار زیبایی دارند.

درب چوبی چهار پنلی

درب چوبی چهار پنلی

درب های چوبی چهار پنلی بیشتر در معماری کلاسیک استفاده می شوند. این درب ها جایگزین مناسبی برای درب هایی با چهارچوب های قوسی محسوب می شوند. درب های چوبی چهار پنلی بسیار زیبا هستند و برای خانه هایی با معماری ایتالیایی مناسب می باشند.

درب های چوبی پنج پنلی و شش پنلی

درب های چوبی پنج پنلی و شش پنلی

درب های پنج پنلی و شش پنلی معمولا از رایج ترین درب های مورد استفاده در طراحی داخلی هستند و مورد پسند بسیاری از سلیقه ها قرار می گیرند. این مدل درب ها در انواع مختلف تو پر و تو خالی در بازار برای مشتریان عرضه می شوند. این درب ها بسیار شیک و زیبا هستند و برای هر سبک و طراحی مناسب می باشند.

درب چوبی
درب چوبی

ابعاد درب چوبی

درب ها با توجه به تعداد لنگه دارای اندازه های استانداردی هستند. در زمان انتخاب درب چوبی باید اندازه و ابعاد دقیق آن را در نظر داشته باشید.

درب چوبی

قیمت درب چوبی

درب از جمله وسایل ضروری در تمام ساختمان ها می باشد و قیمت آن با توجه به عوامل مختلفی مانند جنس، طرح، جنس رنگ و … مشخص می شود. بیشتر افراد برای مدیریت هزینه ها به دنبال گزینه های ارزان قیمت هستند. برای انتخاب درب چوبی بهتر است به دنبال درب چوبی با قیمت ارزان و کیفیت مناسب باشید چون انتخاب درب ارزان و بی کیفیت به خاطر طول عمر کوتاه به صرفه نمی باشد.

درب چوبی

مطالب مشابه را ببینید!