مجله تاپ‌ناز‌

4 نکته درباره شستن لباس بافتنی؛ نحوه شستن لباس های بافتنی بدون آسیب دیدن لباس

4 نکته درباره شستن لباس بافتنی؛ نحوه شستن لباس های بافتنی بدون آسیب دیدن لباس

شستن لباس بافتنی همواره با چالش های زیادی همراه است و به رعایت نکاتی زیادی نیاز دارد. در واقع با توجه به این که الیاف و نخی که برای بافتن لباس مورد استفاده قرار میگیرد، در برابر دمای آب و نحوه شستشو واکنش آنی نشان می دهد، در حین شستشو می بایست نکات زیادی را رعایت نمود.

شستشوی اشتباه و نادرست انواع لباس بافتنی منجر به بروز مشکل در تار و پود آن ها خواهد شد و آسیب رساندن به تار و پود آن باعث از بین رفتن کیفیت و شل شدن بافت آن می شود. در ادامه مقالات تاپناز با ما همراه باشید تا به بررسی بهترین روش های شستن لباس بافتنی و نکات مهم در زمان شستشو بپردازیم.

4 نکته درباره شستن لباس بافتنی؛ نحوه شستن لباس های بافتنی بدون آسیب دیدن لباس

شستن لباس بافتنی

با آغاز فصل سرما استفاده از لباس های بافتنی و پشمی جای لباس های خنک تابستانی را می گیرند، این البسه همانند دیگر پوشاک نیاز به شستشو دارند البته که شستن لباس بافتنی باید بر اساس قواعد و اصول خاصی انجام شود تا از آسیب رسیدن به بافت لباس جلوگیری شود.

دقت داشته باشید که شستن لباس بافتنی درست و اصولی از اهمیت زیادی برخوردار است چرا که به دلیل ضخامت الیاف آن میکروب و باکتری بیشتری را جذب می کند. عدم توجه درست به شستشوی آن سبب می شود تا بوی نامطبوع در لابه لای بافت لباس باقی بماند؛ پس بهتر است به تمامی نکات در حین شستن لباس بافتنی توجه نمایید.

4 نکته مهم شستن لباس بافتنی

در گذشته که تجهیزات زیادی در اختیار افراد نبود معمولا لباس های پشمی را با دست و آب سرد می شستند، این کار از تغییر شکل ظاهری و سایز لباس جلوگیری می کند. امروزه پیشرفت تکنولوژی سبب شده که لوازم خانگی با قابلیت های متنوعی همراه شوند و بتوان در جهت رفاه بیشتر از آنها استفاده نمود.

شستن لباس بافتنی یکی از اقدامات چالش برانگیز است و برای شستشو آن باید به نکات مهمی توجه نمود که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

شستن لباس بافتنی با آب سرد

شستشوی لباس با آب گرم تاثیرات بیشتری در رفع آلودگی و لکه ها دارد اما در استفاده از آب گرم برای شستن لباس بافتنی باید تجدید نظر کرد. در واقع با توجه به این که آب گرم تاثیرات منفی بر روی الیاف پشمی و کاموایی دارد پس نمی توان خیلی راحت از آن در حین شستشو استفاده نمود.

همه ما می دانیم که قدرت لکه بری آب سرد خیلی پایین است از این رو در زمان شستن لباس بافتنی با آب سرد باید مقدار معین و متناسب با حجم و اندازه لباس از مایع شوینده را با آب سرد مخلوط کرده و البسه را به مدت 15 الی بیست دقیقه در آن قرار دهید. پس از اینکه مواد شوینده به خورد لباس رفت می توانید آن را به آرامی آبکشی کنید.

مطلب مشابه: روش شستن لباس های کاموایی + اصولی که برای شستن این لباس باید بدانید

مواد شوینده مناسب استفاده کنید

از دیگر نکات مهم در زمان شستن لباس بافتنی توجه به مواد شوینده آن است؛ برخی افراد از هر نوع مواد شوینده ای برای شستشوی این البسه استفاده می کنند که به نوعی منجر به بروز آسیب های جدی در بافت آنها خواهد شد. دقت داشته باشید که بهترین مواد شوینده برای شستن لباس بافتنی، شوینده های بدون آنزیم و ملایم هستند. با وجود اینکه بسیاری از افراد معتقدند که برای شستشوی البسه پشمی و بافتنی نمی توان از ماشین لباسشویی استفاده کرد؛ اما با بکارگیری مواد شوینده بدون آنزیم شرایط استفاده از ماشین لباسشویی نیز فراهم می شود.

4 نکته درباره شستن لباس بافتنی؛ نحوه شستن لباس های بافتنی بدون آسیب دیدن لباس

بافت لکه دار را آرام چنگ بزنید

گاهی ممکن است لباس پشمی و بافتنی شما لکه دار شود، در قدم اول سعی کنید به محض لکه دار شدن آن را بشویید چرا که پاک کردن لکه های کهنه سخت تر خواهد بود. پس از اینکه لباس را در آب و مایع شوینده قرار دادید می توانید به آرامی نقطه لکه دار را چنگ بزنید؛ دقت داشته باشید فشردن یا چنگ زدن محکم بافت لباس را ناموزون خواهد کرد و ممکن است تار و پود آن صدمه ببیند.

لباس را روی بند آویز رها نکنید

یکی از اشتباهاتی که پس از شستن لباس بافتنی انجام می شود، آویزان کردن لباس بافتنی است. برای خشک شدن لباس بافتنی اگر با دست شسته شده آن را به حالت آبکشی شده تا مدت ده دقیقه در تشت بگذارید؛  این کار باعث خارج شدن آب اضاف آن خواهد شد. هیچ گاه با فشردن لباس آب مانده آن را نگیرید چرا که فشردن زیاد به بافت لباس آسیب می رساند. تا حد ممکن برای خشک شدن لباس ها از رخت آویز های فلزی آپارتمانی استفاده کنید. می توانید تمام لباس را روی سطح صاف آن پهن کرده تا در عین خشک شدن بافت لباس نیز سالم بماند.

مطلب مشابه: 7 نکته مهم برای شستشوی انواع لباس‌های پاییزی و زمستانی

نحوه شستن لباس بافتنی

با وجود اینکه انواع لباس بافتنی دارای بافت ضخیم تری هستند اما در مواجهه با مواد شوینده و نوع شستشوی اشتباه بسیار آسیب پذیر ترند؛ از این رو در حین شستن لباس بافتنی توجه به نکات فوق از اهمیت زیادی برخوردار است. علاوه بر این نخوه شستشو این البته نیز از اهمیت زیادی برخوردار هستند، به طور کلی دو روش برای شستن لباس بافتنی وجود دارد که شامل موارد زیر هستند:

شستن لباس بافتنی با ماشین لباسشویی

امروزه مشغله های کاری زیاد سبب شده تا افراد زمان خالی بای اختصاص دادن برخی کارها مثل شستن لباس بافتنی با دست را نداشته باشند از این رو به سراغ انواع ماشین لباسشویی های با کیفیت میروند. این تجهیزات پیشرفته با قابلیت های متفاوت؛ امکان شستشوی انواع لباس را فراهم نموده؛ البته توجه داشته باشید که پیش از شستشوی لباس های بافتنی و پشمی حتما شناسنامه آن را مطالعه کنید.

4 نکته درباره شستن لباس بافتنی؛ نحوه شستن لباس های بافتنی بدون آسیب دیدن لباس

در شناسنامه یا همان برچسب های مراقبتی که روی لباس وجود دارد درج شده که برای شستن این مدل از لباس های بافتنی می توانید از ماشین لباسشویی استفاده کنید یا خیر؛ البته در زمان شستن لباس بافتنی با لباسشویی حتما باید موارد زیر را رعایت نمایید:

  • از مواد شوینده بدون آنزیم یا مواد شوینده مخصوص البسه بافتنی استفاده کنید.
  • چرخش و آب گیری لباس را روی حداقل قرار دهید تا از کش آمدن لباس جلوگیری شود.
  • پیش از هر کاری لباس های بافتنی را پشت و رو کرده و به صورت تا شده در ماشین لباسشویی قرار دهید.
  • برای شستشوی بهتر می توانید از کیسه های مخصوص لباس های بافتنی و پشمی در ماشین لباسشویی استفاده کنید.
  • حتما از گزینه شستشوی لباس بافتنی استفاده کنید، اگر این قابلیت را پشتیبانی نمیکند گزینه البسه ظریف و شستشوی آب سرد را انتخاب کنید.

رعایت نکات مذکور در زمان شستن لباس بافتنی با ماشین لباسشویی بسیار مهم و حائز اهمیت است.

4 نکته درباره شستن لباس بافتنی؛ نحوه شستن لباس های بافتنی بدون آسیب دیدن لباس

 شستن لباس بافتنی با دست

ممکن است دسترسی به تجهیزات شوینده نداشته باشید و یا معتقد هستید که نباید البسه بافتنی را با ماشین لباسشویی شستشو داد، در این حالت حین شستن لباس بافتنی با دست باید حتما به موارد زیر دقت نمایید:

  • در مرحله اول لباس های پشمی و بافتنی را پشت و رو کنید و در صورت وجود لکه، محل لکه را نیز مشخص نمایید.
  • یک تشت آب ولرم نه چندان داغ را به همراه مواد شوینده ملایم با درصد آنزیم صفر آماده نمایید، دقت داشته باشید که آنزیم تاثیرات منفی بر روی تار و پود لباس های پشمی و بافتنی دارد.
  • به خاطر داشته باشید که چنگ زدن و فشردن لباس های بافتنی بافت و تار و پود آن را از بین می برد، در واقع این اقدامات منجر به بهم ریختگی حالت اولیه لباس خواهد شد.
  • لباس را به مدت 15 الی 20 دقیقه داخل تشک قرار دهید، می توانید لباس را از قسمتی که لکه دارد در مایع قرار داده تا قدرت لکه بری بیشتری داشته باشد.
  • پس از گذشت مدت زمان تعیین شده بدون اینکه لباس را در حین آبکشی چنگ بزنید؛ آن را آبکشی کرده و اجازه دهید که میزان آب اضافه آن گرفته شود.
  • پس از آبگیری کامل آن را روی طناب پهن کنید، دقت داشته باشید که آفتاب به طور مستقیم بر روی لباس تابیده نشود چرا که باعث تغییر شکل در لباس بافتنی خواهد شد.

مطلب مشابه: نکات ویژه برای شستشوی انواع لباس کودک و نوزاد

نکته مهم: برخی افراد ژاکت ها را از سرشانه و شلوار را از کمر به طناب آویزان می کنند، این کار باعث کش آمدن لباس خواهد شد؛ از انجام آن خودداری نمایید.

نکته مهم: تمامی لباس های بافتنی و پشمی دارای استاندارد های برای شستشو هستند که توجه به آن ها تاثیر زیادی در کیفیت شستشو دارد از این رو پیشنهاد میکنیم حتما برچسب های مراقبتی را مطالعه نمایید.

نکته مهم: اگر عجله دارید لباس دیگر بپوشید؛ برخی افراد برای زودتر خشک شدن انواع لباس بافتنی و پشمی از اتو و سایر وسایل خشک کن استفاده می کنند. این تجهیزات علاوه بر ضعیف کردن تار و پود لباس؛ ریخت و فرم آن را از بین می برد.

جمع بندی

شستن لباس بافتنی یکی از اقدامات خاص است که نیاز به توجه زیاد دارد، اگر می خواهید از ماشین لباسشویی استفاده کنید آن را روی حالت Wool قرار دهید؛ اگر مجهز به این قابلیت نیست لباس های بافتنی را با دست بشویید. بخاطر داشته باشید که در هر دو حالت از مواد شوینده بدون آنزیم استفاده نمایید. در مقالات تاپناز می توانید اطلاعات بیشتری درباره چگونگی شستن لباس بافتنی و پشمی کسب کنید.

مطلب مشابه: پاک کردن چرک یقه لباس + روش های فوری سفید کردن و تمیز کردن یقه

مطالب مشابه را ببینید!