مجله تاپ‌ناز‌

نوسان گیری بورس چیست؟ بهترین ترفندهای نوسان گیری

اگر در بازار بورس و یا ارزهای دیجیتال فعال هستید احتمالا بارها نام نوسان گیری بورس را شنیده اید. بسیاری از معامله گرانی که در بازار بورس فعالیت دارند رویای حرفه ای شدن در نوسان گیری را در سر می پرورانند. زیرا این نوع معامله می تواند در مدت زمان بسیار کمی سود بسیاری از روانه جیب معامله گر کند. البته برای انجام این نوع معامله بهتر است قسمت های دارک و خطرات آن را در نیز در نظر بگیرید. زیرا هیچ معامله ای در بورس تماما بدون ریسک نیست.

در این مقاله می خواهیم ابتدا به معرفی نوسان گیری بورس، اهمیت، مزایا و محدودیت های آن بپردازیم. سپس ابزارهای مناسب برای نوسان گیری و روش های مختلف برای انجام آن را توضیح دهیم.

نوسان گیری بورس چیست؟

نوسان گیری بورس یک نوع معامله است که به دنبال نوسان و تغییرات قیمت در بازار بورس اتفاق می افتد. در این روش معامله گر سعی دارد با استفاده از نوسانات بازار، به کسب سود بپردازد. این معامله ریسک بسیار بالایی دارند و هر کسی با داشتن سطح کمی از تخصص و تجربه در بورس نمی تواند آن را انجام دهد. در این نوع معامله، معامله گر سعی دارد سهام مورد نظر را با کمترین قیمت خریده و آن را با قیمت بسیار بیشتری بفروشد. بنابراین سود زیادی به معامله گر اختصاص می یابد. به معامله گری که نوسان گیری انجام می دهد، نوسان گیر می گویند.

اولین و مهم ترین عاملی که در نوسان گیری بورس نقش دارد تغییرات قیمت هستند. روند قیمتی سهم است که خرید آن را در کف بازار و فروش آن را در سقف بازار مسیر می کند. انجام نوسان گیری در بورس به تخصص، تجربه، دقت و زمان کافی نیاز دارد. در بازار بورس ایران می توان معامله های نوسان گیری را در بازه های چند روزه انجام داد. بورس ایران با توجه به نوساناتی که دارد شرایط مناسبی برای نوسان گیران حرفه ای فراهم کرده است.

یادگیری نوسان گیری در بورس چه اهمیتی دارد؟

یادگیری نوسان گیری بورس و انجام آن به معامله گر کمک می کند تا در این بازار همواره قدمی جلوتر از دیگران باشد. یعنی بتواند بر روی سرمایه خود نظارت کرده و همواره از آن سود کسب کند. با نوسان گیری می توانید زمان مناسب ورود و خروج خود را به بازار تعیین کرده و با تغییرات قیمت ها، سود بسیاری را به دست آورید. افرادی که در نوسان گیری حرفه ای هستند می توانند ریسک ها و خطرات را بسیار زودتر تشخیص دهند. درنتیجه امکان ضرر کردن و از دست رفتن سرمایه این افراد کمتر است.

با نوسان گیری بورس می توانید در مدت زمانی که سهم تغییر قیمت دارد برای خرید و فروش آن اقدام کنید. بنابراین تنها در طول چند روز امکان به دست آوردن سود کلان از این نوسان ها وجود دارد. نوسان قیمت برای افراد بی تجربه در بورس یک فاجعه است. اما برای حرفه ای ها یک فرصت محسوب می شود.

995639

چه کسانی لازم است نوسان گیری بورس را یاد گیرند؟

نوسان گیران قادر هستند در مدت زمان کوتاهی که نوسان قیمت رخ می دهد سر و ته معامله را هم آورده و سود کنند. متاسفانه برخی از معامله گران بدون آگاهی و تجربه لازم اقدام به نوسان گیری بورس کرده و در این راه سرمایه خود را از دست می دهند. لازم است بدانید نوسان گیری به تخصص، زمان، دقت، تمرکز و تجربه فراوانی نیاز دارد. همچنین برای انجام این نوع معامله شما باید ریسک پذیر باشید. نوسان گیران موفق افرادی هستند که تمام تلاش و تمرکز خود را به نوسان گیری اختصاص می دهند.

اگر شما جزء افرادی هستید که می خواهید تمرکز و زمان خود را بر روی نوسان گیری بورس بگذارید، پس باید آن را یاد بگیرید. یادگیری صحیح به شما کمک می کند در این معاملات به بهترین شیوه عمل کنید.

انواع نوسان گیران در بورس کدامند؟

نوسان گیران با استفاده از روش های مختلفی به نوسان گیری بورس می پردازند. استفاده از روش های مختلف باعث شده تا نوسان گیران به چند نوع تقسیم شوند. نوع اول، معامله گرانی هستند که با استفاده از تحلیل بنیادی و اطلاعات مالی در بلند مدت نوسان گیری می کنند. دسته دیگر، نوسانگیرانی هستند که بر اساس تحلیل تکنیکال در مدت زمان کوتاه اقدام به نوسان گیری بورس می کنند.

این افراد با تحلیل نمودارهای موجود پس از رشد چند درصدی قیمت، سهم مورد نظر را می فروشند. نوع دیگر نوسانگیران، افرادی هستند که با تکیه بر جو حاکم بر بازار و به صورت روزانه معاملات نوسان گیری را انجام می دهند. این روش بیشتر روشی تجربی به حساب می آید.

مطلب مشابه: نحوه سرمایه گذاری در بورس و شروع به کار در بازار سرمایه و مالی

مزایای نوسان گیری در بازار بورس چیست؟

برخی از معامله گران بازار بورس فکر می کنند که نوسان گیری بورس برای این بازار مضر است و تعادل آن را به هم می ریزد. اما برعکس، معاملات نوسان گیری بیش از هر معامله دیگری می توانند موجب پویایی و افزایش حجم معاملات در بورس شود. درنتیجه بورس از حالت رکود و یکسانی خارج خواهد شد.

اولین مزیت نوسان گیری بورس، افزایش قیمت به دلیل افزایش نسبت به مصرف به عرضه است. زمانی که مصرف از عرضه پیشی می گیرد تولید کنندگان میزان تولید را افزایش داده و بازار از رکود خارج می شود.

مزیت دیگر نوسان گیری بورس، افزایش حرکت بازار و نقدشوندگی آن است. زمانی که نقدشوندگی افزایش پیدا کند، شکاف موجود بین قیمت عرضه و تقاضا کمتر می شود. درنتیجه حجم معاملات روزانه افزایش پیدا کرده و بازار همیشه پویا است.

چگونه باید در بازار بورس نوسان گیری کنیم؟

بسیاری از معامله گران این سوال را دارند که نحوه نوسان گیری در بازار بورس چگونه است؟ در واقع اصول انجام نوسان گیری بورس چه می باشند؟ اولین و مهم ترین رکن در امر نوسان گیری، انتخاب سهام مناسب برای انجام این معامله است. لازم است بدانید که تمامی سهام ها برای انجام معامله های نوسان گیری مناسب نیستند. بنابراین انتخاب صحیح سهام مهم است. مورد دیگر انتخاب روش مناسب برای انجام نوسان گیری بورس است. روش های مختلفی برای این کار وجود دارند که در ادامه مقاله بیشتر به آن ها می پردازیم.

انتخاب سهام مناسب برای نوسان گیری بورس (سهام نوسان گیری)

همان طور که در بخش قبل اشاره کردیم انتخاب سهام مناسب برای نوسان گیری بورس بسیار مهم است. اگر نوسانگیر سهام درستی را انتخاب نکند نمی تواند معامله را با سود بالا و ریسک پایین به سرانجام برساند. در واقع با انتخاب سهام مناسب می توانید دست روی معامله هایی بگذارید که سود بیشتری برای شما دارند. این گونه قدرت معامله گری خود را نیز بالا می برید.

انجام معامله نوسان گیری بورس بر روی سهام شرکت های بسیار بزرگ با سهام شناور بالا مناسب نیست. زیرا سهام این شرکت ها به کندی رشد می کند و نوسان گیر نمی تواند در مدت زمان معین سود خوبی داشته باشد.

همچنین شرکت های بسیار کوچک محدودیت های فراوانی در نقدشوندگی دارند. یعنی ممکن است نتوانید دارایی خود را در مدت زمان مناسبی نقد کنید. بنابراین انتخاب سهام این شرکت ها چالش برانگیز است. در ادامه به معرفی برخی عوامل موثر در نحوه انتخاب سهام مناسب نوسان گیری بورس خواهیم پرداخت.

مطلب مشابه: نوسان گیری ارز دیجیتال چیست و چگونه انجام می شود؟

ارزش سهام شرکت ها در نوسان گیری

اولین مورد مهمی که در انتخاب سهام نوسان گیری بورس باید به آن توجه کنید، ارزش سهام شرکت ها است. به صورت کلی در بازار ایران ارزش سهام شرکت ها به چهار دسته اصلی تقسیم می شود. ارزش اسمی، ارزش ذاتی، ارزش بازار و ارزش دفتری. ارزش اسمی همان ارزش عرضه اولیه سهام است که معمولا در بازار بورس به میزان 100 تومان می باشد. ارزش ذاتی همان ارزش واقعی سهام در بازار بورس است.

ارزش بازار همان قیمتی است که سهم مورد نظر بر اساس آن در بازار بورس معامله می شود. البته به آن قیمت معاملات هم می گویند. برای انتخاب بهتر سهام باید با تمامی انواع ارزش های سهام آشنا باشید.

بررسی تغییرات قیمت سهام به صورت مداوم

اگر می خواهید نوسان گیری بورس را با موفقیت بالایی انجام دهید، دقت، تمرکز و زمان برگ های موفقیت شما خواهند بود. قیمت سهام در طول زمان های مختلف دچار تغییراتی می شود که در واقع همان نوسان ها هستند. این نوسان ها در اکثر مواقع الگوریتم مشخصی دارند که به دست آوردن این الگوریتم تنها از طریق بررسی مداوم امکان پذیر است.

با بررسی مداوم و توام با دقت و تمرکز می توانید الگوریتم نوسان ها را به دست آورده و بهترین سهم را برای معامله برگزینید. البته این روش به تکنیک تحلیل تکنیکال هم معروف است. در واقع یکی از روش های انتخاب سهام مناسب، تحلیل تکنیکال می باشد.

استفاده از فیلتر نویسی و بهره گیری از نمودار سهام

فیلتر نویسی و نمودارها از ابزارهای مهم موجود برای شناخت سهام مناسب نوسان گیری بورس هستند. با استفاده از این ابزارها می توانید تغییرات قیمت مربوط به هر سهم را دریافت کرده و آن را تفسیر و تحلیل کنید. ابزارها نقش مهمی هم کل روند نوسان گیری دارند. یعنی هم برای انتخاب سهم و هم برای روش انجام نوسان گیری در بازار بورس کاربردی هستند. نوسان گیر موفق کسی است که بتواند از تمامی ابزارها و امکانات موجود به نفع خویش استفاده کند.

روش ها و ترفندهای نوسان گیری بازار بورس

روش ها و ترفندهای زیادی برای انجام معامله نوسان گیری بورس وجود دارند. این روش ها همگی نتیجه تخصص و تجربه بهترین معامله گران بازار بورس هستند. اگر می خواهید در بازار بورس به شیوه ای حرفه و تخصصی نوسان گیری کنید، یادگیری این روش ها و استفاده از آن ها ضروری می باشد. توجه داشته باشید که شما نیازی نیست برای نوسان گیری تنها از یک ابزار یا یک روش بهره ببرید. بلکه می توانید از ترکیب چندین روش استفاده کرده و نتیجه گیری نهایی را داشته باشید.

در واقع هر کدام از روش ها به نحوی می توانند در نوسان گیری به شما کمک کنند. در ادامه نقاله معرفی برخی از بهترین روش های نوسان گیری بورس ایران می پردازیم.

مطلب مشابه: رایج ترین اصطلاحات ارزهای دیجیتال برای سرمایه گذاران

استفاده از نقاط تکنیکال (تحلیل تکنیکال)

نه تنها نوسانگیران بلکه تمامی معامله گران بازار بورس باید به روش تحلیل تکنیکال اشراف داشته باشند. نقاط تکنیکالی چراغ راهنماهای خوبی برای تحلیل تکنیکال جهت نوسان گیری بورس هستند. این نقاط در سطوح حمایتی یا مقاومتی قرار می گیرند. با شناسایی این نقاط و تحلیل آن ها در نمودار قیمت سهام می توانید سطوح مقاومتی را بهتر بشناسید. زمانی که سهم در سطوح حمایتی قرار گرفت، می توانید آن را بخرید. سپس زمانی که در سطوح مقاومتی قرار گرفت، سهم را بفروشید. برای موفقیت در بازار بورس تحلیل تکنیکال بسیار ضروری است.

بهره بردن از کانال نمودار برای نوسان گیری سهام

یکی از روش های شناسایی سهام مناسب نوسان گیری بورس و انجام معامله، استفاده از کانال نمودار است. به صورت کلی یک سهم همیشه در میان یک کانال مشخص نوسان می کند. زمانی که نمودار در کف کانال قرار دارد بهترین زمان برای خرید سهم است. زیرا سهم در پایین ترین نرخ خود قرار دارد.

زمانی که نمودار در سقف کانال قرار دارد، بهترین زمان برای فروش سهم می باشد. زیرا نرخ سهم بالا رفته و معامله گر از فروش آن سود خوبی خواهد کرد. کانال های نمودار به صورت افقی، صعودی و نزولی وجود دارند.

بررسی کردن رفتار سهام در بازار بورس

یکی از پرکاربردترین روش های نوسان گیری بورس که البته ریسک بالایی نیز دارد، بررسی رفتار سهام در بازار است. در این روش شما باید به روش مخالف یا در جهت عکس عمل کنید. زمانی که همه معامله گران در صف فروش هستند، شما می توانید سهم مورد نظر را خریداری کنید. سپس زمانی که صف مورد نظر کاهش یافت و قیمت ها رشد کردند سهم را با قیمت بالاتری بفروشید. در واقع بسیاری از سهام موجود در بازار بورس بعد از اتمام سف فروش در طی روز، یک نوسان رشدی را تجربه می کنند. نوسان رشدی به معنی افزایش نرخ سهم به میزان چند درصد است.

شناخت و بررسی جو حاکم بر بازار بورس

دلایل زیادی وجود دارند که می توانند بازار بورس را متلاطم کرده و نوسانات زیادی در آن به وجود بیاورند. این روزها جزء بهترین زمان ها برای نوسان گیری بورس هستند. تغییرات اقتصادی، شرایط سیاسی، انتشار چندین خبر جهانی و … به خوبی می توانند منجر به تغییراتی در بازار سهام شوند. البته توجه داشته باشید جو حاکم همان قدر که شرایط خوبی برای نوسان گیری به وجود می آورد، خطراتی نیز دارد.

یعنی نوسان های به وجود آمده در این بازار به صورت کامل قابل پیش بینی نیستند. بنابراین یک اشتباه کوچک می تواند ضررهای هنگفتی را به وجود بیاورد. بهتر است در انجام معامله های نوسان گیری بورس در این شرایط بیشتر محتاط باشید.

بررسی حجم خرید و فروش حقیقی و حقوقی (تابلوخوانی)

یکی از روش های بسیار خوب انجام معامله نوسان گیری بورس، بررسی حجم خرید و فروش حقوقی و حقیقی از طریق تابلو خوانی است. برای این کار ابتدا باید در تابلوخوانی مهارت لازم را داشته باشید. هنگامی که یک سهم مشخص به صورت ناگهانی در حجم بالایی خریداری می شود، دچار نوسان قیمت خواهد شد. فرد حقیقی یا حقوقی هر دو می توانند خرید حجم بالایی از سهم مورد نظر را انجام دهند. در این حالت نوسان گیران می توانند از نوسانات قیمتی استفاده کرده و معامله انجام دهند. با تابلوخوانی می توانید میزان خرید و فروش هر سهم را توسط افراد حقیقی و حقوقی در روزهای مختلف به دست آورید.

نوسان گیری بورس با ابزار اندیکاتور

بهترین روش و ترفند برای انجام نوسان گیری بورس استفاده از اندیکاتورها برای دریافت سیگنال است. اندیکاتورها می توانند سیگنال های خرید و فروش را بر اساس داده ها مشخصی صادر کنند. بنابراین استفاده از اندیکاتور در نوسان گیری بسیار حائز اهمیت است. البته توجه داشته باشید که انتخاب اندیکاتور مناسب نیز مهم می باشد. زیرا اندیکاتورها انواع مختلفی دارند. اندیکاتورهای RSI، MACD (مکدی) و OBV جزء این اندیکاتورها هستند.

اندیکاتور RSI در تحلیل تکنیکال برای نشان دادن نقاط اشباع خرید و فروش کاربرد دارد. زمانی که عدد این اندیکاتور به زیر 3 برسد به معنی وجود سهم در محدوده اشباع فروش است. اما اگر اندیکاتور به عددهای بالاتر یعنی 60 و 70 برسد به معنی حضور سهم در محدوده اشباع خرید می باشد. این عددهای می توانند شرایط خوبی برای نوسان گیری بورس به وجود بیاورند.

اندیکاتور مکدی که به میانگین منحرک معروف می باشد خطی است که مقدار متوسط داده های قبلی را در یک دوره خاص نشان می دهد. خط سیگنال که توسط مکدی ایجاد می شود، گزینه مناسبی برای خرید در یک نقطه مناسب است.

بررسی سیگنال نوسان گیری در بورس

هدف از تمامی ابزارها و روش های نوسان گیری بورس، دریافت سیگنال صحیح نوسان گیری است. در واقع تمامی عواملی که تاکنون توضیح داده ایم همگی در راستای دریافت سیگنال صحیح فعالیت دارند. با استفاده از ابزارهای مختلف و ترفندهای گوناگون می توان سیگنال های مربوط به خرید و فروش سهام را در بازار بورس دریافت کرد.

جالب است بدانید که گاهی اوقات ممکن است سیگنال های مختلفی از ابزارهای متفاوت دریافت کنید. در واقع هر یک از ابزارها سیگنال متفاوتی را صادر کنند. در چنین شرایطی این تجربه و تخصص نوسان گیر است که سرنوشت ساز می شود. زیرا تصمیم گیرنده نهایی اوست.

نکات مهم برای نوسان گیری حرفه ای در بورس

باتجربه و حرفه ای شدن در امر نوسان گیری بورس به سال ها زمان و دادن ضرر و زیان های هنگفتی نیاز دارد. در واقع کسانی که امروزه به صورت کاملا حرفه ای در بازار بورس فعالیت دارند، هزینه های زیادی را پرداخت کرده اند. اما ما در این بخش می خواهیم به نکات و تجربیات این افراد در زمینه نوسان گیری بورس بپردازیم تا این گونه شما دیگر نیازی به سال ها تجربه کردن و تلاش نداشته باشید. با رعایت این نکات می توانید در کوتاه ترین زمان ممکن به یک نوسان گیر حرفه ای بدل شوید.

  • به حجم معاملات سهام مورد نظر توجه کنید. حجم معامله نه باید خیلی بالا و نه خیلی پایین باشد. این کار جهت سهولت خرید و فروش سهام انجام می شود.
  • از هر کدام از گروه های صنایع تنها یک سهم بردارید. یعنی سعی کنید در گروه های مختلف صنایع سرمایه گذاری کنید. این گونه ریسک سرمایه گذاری و معامله نوسان گیری کاهش می یابد.
  • نه دنبال سودهای آنچنان بالا به میزان 60 درصد باشد و نه به سودهای کمتر از 10 درصد راضی شوید. اگر حجم معامله شما قابل توجه باشد، می توانید با درصدهای 20 تا 30، سود قابل توجهی به دست آورید.
  • تمام سرمایه خود را به معامله های نوسان گیری بورس اختصاص ندهید. زیرا این معامله ها ریسک بالایی دارند و امکان دارد دچار ضررهای هنگفتی شوید. همچنین هیچگاه تمام سرمایه خود را روی یک سهم نگذارید.
  • سعی کنید زیاد به اندیکاتورها وابسته نباشید. بلکه از آن ها تنها به عنوان یک تاییدیه بهره ببرید. چون گاهی اوقات اندیکاتورها سیگنال های مختلفی را صادر کرده و موجب سردرگمی نوسانگیر می شوند.

بهترین روش نوسان گیری در بورس کدام است؟

سوال متداول دیگری که همه معامله گران آن را می پرسند، این است که بهترین روش نوسان گیری بورس کدام است؟ چه روشی بیشترین پاسخ دهی را دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که تاکنون روش مشخصی به عنوان بهترین روش نوسان گیری معرفی نشده است. زیرا نوسان گیری خود یک استراتژی در معامله های بازار بورس می باشد.

بنابراین انجام این استراتژی به عواملی همچون شرایط معامله گر بستگی خواهد داشت. اما به صورت کلی برای موفقیت در نوسان گیری باید همواره به روز بوده و تمامی شرایط را از زوایای مختلف بسنجید. بررسی روند سهم مورد نظر، استفاده از ابزارهای اندیکاتور و بررسی حجم معاملات همیشه کمک کننده خواهند بود.

جمع بندی

در این مقاله به معرفی کامل نوسان گیری بورس و روش ها و ترفندهای انجام آن پرداختیم. فراموش نکنید که تمامی معاملات موجود در بازار بورس دارای ریسک مشخصی هستند. اما معاملات نوسان گیری به صورت مشخصی ریسک بیشتری دارند. اگر به دنبال ریسک کردن نیستید و یک معامله امن را ترجیح می دهید، معامله نوسان گیری نمی تواند انتخاب خوبی برای شما باشد. بنابراین بهتر است سراغ انواع دیگر معامله ها بروید. زیرا این گونه دیگر لازم نیست خطر از دست دادن سرمایه و ضررهای کلان را به جان بخرید.

توجه داشته باشید که سودهای حاصل از معامله نوسان گیری ارزش حرفه ای شدن در آن را دارند. بنابراین از یادگیری ناامید نشوید.

سوالات متداول

ابزارهای مناسب برای نوسان گیری بورس کدامند؟

فیلترنویسی، سیگنال ها، تابلوخوانی، اندیکاتور تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی، نمودارها و … همگی از ابزارهای نوسان گیری هستند. با استفاده از این ابزارها می توانید سیگنال های لازم را دریافت نمایید.

ریسک معامله های نوسان گیری بورس چقدر است؟

نمی توان به صورت قطع میزان ریسک ریسک معاملات نوسان گیری را تعیین کرد. اما به صورت کلی این معاملات دارای ریسک بسیار بیشتری نسبت به سایر معامله ها هستند. بنابراین انجام آن ها تنها برای افراد ریسک پذیر مناسب است.

زمان مناسب برای انجام نوسان گیری بورس چقدر می باشد؟

تایم فریم یا زمان بندی یکی از مهم ترین عوامل در تحلیل های تکنیکال و انجام نوسان گیری است. اگر هدف از کسب زود در بازه های زمانی کوتاه باشد، تایم های 5، 15 و یا 30 دقیقه ای انتخاب می شوند.

مطلب مشابه: ریسک در سرمایه گذاری و انواع ریسک مالی

مطالب مشابه را ببینید!