مجله تاپ‌ناز‌

قرص کاپتوپریل برای فشار خون + اطلاعات دارویی و عوارض دارو

قرص کاپتوپریل

قرص کاپتوپریل یکی از داروهای کنترل فشار خون است که در ادامه مطلب اطلاعات دارویی آن را می خوانید. فشار خون یکی از بیماری های شایع است که در جوامع امروزی بسیار شایع شده است و با مصرف دارو قابل کنترل است. قرص کاپتوپریل یکی از همین داروها است.

داروی کاپتوپریل برای درمان فشار خون بالا استفاده می شود. این دارو برای بیمارانی که دچار ایسکمی قلبی هم مورد استفاده قرار می گیرد و باعث جلوگیری از تبدیل آنژیوتانسین I به آنژیوتانسین II و کاهش فشار داخل رگ های خونی می شود، این قرص از طریق ادرار دفع می شود، در ادامه نکاتی در مورد آن و عوارض آن را می خوانید.

 قرص کاپتوپریل

کاپتوپریل باید با تجویز پزشک مصرف شود و مقدار مصرف آن بستگی به شرایط بیمار دارد و ممکن است به صورت نصف قرص یا سه بار در روز برای بیمار تجویز می شود، به این دلیل که برای بار اول، بیمار ممکن است دچار سرگیجه شود دارو را باید در شب و قبل از خوابیدن مصرف کرد و سپس اولین نوبت دارو را در هر زمانی می توانید مصرف کنید و این نکته را باید بدانید که برای اینکه مصرف آن را فراموش نکنید بهتر است که صبح ها استفاده شود و در صورتی که دکتر بیش از یک عدد قرص در طول روز برای شما تجویز کرده است، طبق دستور پزشک با فاصله یک اندازه آن را مصرف کنیدف این دارو تداخل با غذا ندارد و می توانید قبل و پس ازا غذا مصرف کنید.

اگر یک نوبت مصرف قرص کاپتوپریل را فراموش کردید سریع باید آن را مصرف کنید و دوز را هم نباید دو برابر کنید.

بیشتر بخوانید: کاروديلول-Carvedilol موارد مصرف و عوارض قرص کارودیلول 6.25

نکات مهم بکه قبل از مصرف دارو باید بدانید

  • اگر چربی خون دارید، مشکلات مربوط به عضلات قلب و مشکلات کلیه دارید باید به پزشک اطلاع دهید.
  • قبل از مصرف این دارو در صورت بارداری، اقدام به بارداری و شیردهی به پزشک اطلاع دهید.
  • اگر بدن شما در وضعیت کم آبی به دلیل اسهال و یا بیماری های دیگر قرار دارد به پزشک اطلاع دهید.
  • اگر به لوپوس مبتلا هستید پزشک باید بداند.
  • اگر سابقه ورم زبان، صورت و گلو شدید باید پزشک شما در جریان باشد.
  • به دلیل اختلال قرص کاپتوپریل با داروهای دیگر، قبل از مصرف این دارو بستی از تمام داروهایی که مصرف می کنید را تهیه کنید و در اختیار پزشک خود قرار دهید.
  • اگر دیالیز می شوید به پزشک خود الاع دهید.
  • اگر سابقه حساسیت دارویی دارید به پزشک خود اطلاع دهید.

 

توصیه های مهم در مورد کاپتوپریل

  • در مدت زمان استفاده از این دارو مصرف نمک دارای پتاسیم مناسب تیست. مصرف این دارو با الکل عوارضی را در پی خواهد داشت و در صوتی که اخیرا الکل یا فرآورده های الکلی مصرف کرده اید باید پزشک شما اطلاع داشته باشد.
  • برای بررسی روند درمانی در مدت زمان مصرف این دارو زیر نظر پزشک باشید و آزمایشات و معاینات لازم را به صورت منظم انجام دهید.
  • در مورد رعایت رژیم غذایی کم نمک و سالم، داشتن فعالیت بدنی و ترک سیگار به توصیه های پزشک خود عمل کنید.
  • برای کنترل کرن فشار خون و تاثیر مثبت این دارو در طول مدت مصرف این دارو، از یک رژیم غذایی سالم و مناسب پیروی کنید.
  • اگر به بیماری دیابت مبتلا هستید قرص کاپتوپریل باعث افزایش اثرات داروی ضد دیابت می شود پس افراد مبتلا به دیابت باید نسبت به نشانه های کاهش قند خون بسیار دقت کنند.
بخوانید: “متیل دوپا” داروی فشار خون نحوه مصرف این دارو

موارد منع مصرف

قرص کاپتوپریل نباید در بیماری کلیوی – عروقی و تنگی آئورت مصرف شود و مصرف این دارو در دوران بارداری و شیردهی ممنوع می باشد مگر با تجویز پزشک.

عوارض ناشی از مصرف قرص کاپتوپریل

۱.در اثر مصرف این دارو ممکن است دچار سرفه های خشک شوید که در صورت بروز سرفه و ادامه دار شدن آن با پزشک تان مشورت کنید تا داروی دیگری را جایگزین کند.

۲. ار عوارض گوارشی قرص کاپتوپریل دل درد، اسهال، سوء هاضمه و احساس تهوع می باشد که مصرف غذا های سبک و مصرف مایعات و همچنین پرهیز از غذا های چرب و پر ادویه سبب کاهش عوارض آن می شود.

۳. از شایع ترین عوارض کاپتوپریل احساس سرگیجه و سبکی در سر می باشد که برای جلوگیری از این عوارض به آرامی از وضعیت دراز کش به نشسته تغییر وضعیت دهید و پس از زمان چند دقیقه به آرامی بلند شوید و همچنین در زمان بالا و پایین رفتن از پله ها دقت کنید و از رانندگی و کارهایی که نیاز به دقت دارد تا زمانی که اثر دارو باقی است خودداری کنید.

۴. در صورتی که پس از مصرف دارو دچار نشانه های حساسیت دارویی در نفس کشیدن، ورم دهان، زبان و گلو شدید حتما به پزشک مراجعه کنید.

۵. در صورت بروز نشانه هایی مانند نازک شدن تار های مو، احساس طعم بد دهان، مشکل در خوابیدن و خارش و قرمزی پوست با پزشک تان مشورت کنید.

۶. اگر دچار یبوست شدید مصرف یک رژیم غذایی متعادل که سرشار از فیبر باشد و همچنین مصرف مایعات بسیار مناسب است.

۷. در صورت مشاهده ی زردی چشم یا پوست که نشانه آسیب کبدی است و همچنین لکه های قرمز و شدید پوستی به پزشک مراجعه نمایید.

روش نگهداری

دارو باید دور از دسترس کودکان قرارر بگیرد، در دمای 30 درجه سانتی گراد و در مکانی خشک و خنک نگهداری شود. ا مصرف قرص های تاریخ گذشته باید پرهیز کنید.

مطلب پیشنهادی: قرص لوزامیکس اچ ؛ موارد مصرف و عوارض قرص لوزامیکس اچ (LOSAMIX-H)

مطالب مشابه را ببینید!