دلیل فتق شکم چیست و چگونه فتق شکم درمان می شود؟
علائم فتق شکم، انواع آن و درمان فتق شکم
فتق در اصل برجستگی و جا به جایی ارگان های بدن است و فقط مختص به مردان نیست ولی توع شکمی بیشتر بین مردان شایع است. دیواره شکم که یک لایه محافظ در مقابل روده و بافت داخلی است خاصیت نگه دارندگی خود در برابر احشاء را از دست می دهد و روده های دستگاه گوارش از قسمت ضعیف تر به زیر چربی ها و عضلات پشت پوست راه پیدا می کنند.
ممکن است با احساس درد و تیر کشیدن های گهگاه نیز همراه باشد. برآمدگی فتق، می تواند انواع مختلفی داشته باشد، از فتق مغبنی که گسترده ترین نوع فتق میان مردان است و اغلب به دلیل برداشتن اجسام سنگین یا فشار زیاد حین اجابت مزاج بروز می کند، تا فتق رانی که کوچک تر است، اغلب بین زنان شایع است، و حتی فتق نافی که از هنگام تولد در ناحیه ناف نوزدان یا اطراف آن وجود دارد، کوچک و بزرگ و یا زن و مرد ممکن است به فتق شکم مبتلا شوند.
انواع فتق شکمی
دلیل فتق شکم و انواع فتق شکم
علت فتق شکم
به صورت طبیعی دیواره شکم هر انسان دارای نقاطی است که احتمال دارد ضعیف شوند. فتق می تواند بر اثر وارد شدن فشار زیاد به این قسمت های دیواره شکم، افزایش سن، جراحت، برش و یا زخم کهنه و یا یک ضعف مادرزادی بروز کند.
هر شخصی در هر سنی می تواند به فتق دچار شود. بیشتر موارد فتق در کودکان به صورت مادرزادی است. در بزرگسالان، بک ضعف یا فشار ناشی از بلند کردن جسم سنگین، سرفه مداوم، مشکل در اجابت مزاج یا دفع ادرار باعث می شود که دیواره شکم ضعیف شود و یا گسسته شود.