پرداخت فیش بیمه تامین اجتماعی | روش های پرداخت بیمه و پرداخت اینترنتی و موبایلی
سایت اینترنتی پرداخت فیش بیمه تامین اجتماعی, روش پرداخت اینترنتی حق بیمه, روش پرداخت موبایلی فیش بیمه تامین اجتماعی را در این مطلب تاپ ناز می خوانیم. روزانه افرادی زیادی فیش بیمه خود را پرداخت می کنند که روش اینترنتی بسیار راحت است و وقت شما را تلف نمی کند.
بیمه تامین اجتماعی
بیمه تامین اجتماعی به بیمه اجبازی، خویش فرما و یا بیمه های خاص بیمه اجباری تقسیم بندی می شود که هر در هر کدام از این بیمه ها فرد می تواند با پرداخت سهم بیمه خود تحت پوشش سازمان تامین اجتماعی قرار بگیرد.
بیمه تامین اجتماعی خویش فرما به دو دسته بیمه اختیاری و بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تقسیم می شود. دسته دیگری از بیمه های تامین اجتماعی هستند که مهمترین تفاوت آنها با بیمه اجباری، همان گونه که از نام این بیمه پیداست، آن است پرداخت حق بیمه از سوی خود شخص و دولت می باشد.
بیمه اختیاری با بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد چه تفاوتی دارد؟
بیمه احتیاری برای افرادی که تحت پوشش بیمه خاصی نیستند، متقاضی این نوع بیمه، مستقیما با مراجعه به شعبه های سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می شود و موظف است خود، حق بیمه را در زمان تعیین شده پرداخت نماید. این تفاوت علاوه بر نیاز داشتن به حداقل 30 روز سابقه قبلی برای متقاضیان بیمه اختیاری، به نوع خدماتی که ارائه می شود هم مربوط می باشد.
در بیمه اختیاری حق بیمه 26 درصد مقطوع است که کل خدمات از قبیل مستمری های بازنشستگی، از کار اتفادگی، فوت و تعهداتی مانند درمانف هزینه های پروتز و اروتز، هزینه کفن و دفن را در بر می گیرد.
بیمه صاحبان حرفه و مشاغل آزاد
در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تعهدات به چند دسته تقسیم می شوند که شامل موارد زیر است.
- بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با ۱۲ درصد: در این نوع بیمه فقط خدمات مربوط به بازنشستگی ارائه میشود.
- بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با ۱۴ درصد: در این نوع بیمه خدمات پرداخت مستمری بابت بازنشستگی بیمهشده و پرداخت مستمری به بازماندگان در صورت فوت بیمهشده اصلی ارائه میشود.
- بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی ۱۸ درصد: در این نوع بیمه خدمات پرداخت مستمری بازنشستگی و فوت و همچنین خدمات مربوط به ازکارافتادگی کلی غیرناشــی از کار به این گروه از بیمهشدگان ارائه میشود. این بیمه شامل ازکارافتادگی جزئی و نقص عضو نمیشود، چون این موارد فقط به لحاظ حوادث ناشی از کار مطرح میشوند که کار در بیمههای خویشفرما به دلیل عدم وجود کارفرما و اشــتغال موضوع حوادث ناشی از کار منتفی است.
- بازنشستگی، فوت، ازکارافتادگی کلی و درمان، با ۱۸ درصد دستمزد توافقشده همراه هزینه درمان به صورت سرانه: حقبیمه درمان در این نوع بیمه با توجه به افراد تحت تکفل به صورت ســرانه ماهانه دریافت میشود. ســرانه درمان هر سال توسط شورای عالی درمان تعیین میشود. در سال ۹۴ سرانه درمان ۲۷۰ هزار ریال تعیین شده بود و هنوز ســرانه درمان سال ۹۵ به تصویب نرسیده است.
بنابراین در بیمه صاحبان حرف و مشــاغل آزاد پرداخت ۱۸ درصد حقبیمه و پرداخت ســرانه درمان به ازای هر نفر افراد تحت تکفل برای هرماه موجب اســتفاده کامل از خدمات کامل سازمان بهجز مواردی که در بیمه اجباری وجود دارد میشود.
خدمات بیمه بیکاری، کمکهزینه ازدواج، غرامت دســتمزد ایام بیماری و بارداری، پروتز و اروتز در این نوع بیمه ارائه نمیشود.
مهلت قانونی برای تحویل لیست و پرداخت حق بیمه
طبق ماده ٣٩ قانون تامین اجتماعی، مهلت قانونی برای تحویل لیست و پرداخت حق بیمه هر ماه، حداکثر تا آخرین روز ماه بعد است و کارفرمایان کارگاههای مشمول این قانون، مکلفند حق بیمه کارگران و شاغلان را در مهلت قانونی به سازمان تامین اجتماعی پرداخت کنند.
تغییراتی که در کارگاهها از نظر افزایش یا کاهش تعداد کارگران و یا میزان حقوق و مزایای آنها ایجاد میشود، باید درصورت مزد و حقوق لحاظ شود.
روش های پرداخت فیش حق بیمه سازمان تامین اجتماعی
الف) پرداخت از طریق اینترنت
برای پرداخت فیش حق بیمه از طریق اینترنت می توانید به سایت بانک ملت به آدرس: www.bankmellat.ir مراجعه نموده، از منوی بانکداری الکترونیک گزینه سامانه واریز وجوه به حساب سازمان ها را انتخاب نمایید. در صفحه نمایش داده شده، سازمان تامین اجتماعی را انتخاب نمایید.
وارد کردن نام ، نام خانوادگی، پست الکترونیک، شماره همراه و شرح واریز، اجباری نیست ولی پس از پایان عملیات پرداخت، در رسیدی که برای شما صادر می شود استفاده می شود. (ترجیحا نام و نام خانوادگی را وارد نمایید).
شناسه واریز را وارد نمایید. توجه داشته باشید؛ حتماً شناسه بانک ملت را وارد کنید.
مبلغ را مطابق فیش وارد و گزینه تایید را انتخاب نمایید. (چنانچه شناسه یا مبلغ اشتباه باشد با پیغام خطای “شناسه واریز را به طور صحیح وارد کنید” مواجه می شوید.)
گزینه “صحت اطلاعات تایید می گردد” را علامت زده و گزینه تایید را انتخاب کنید.
به صفحه پرداخت الکترونیکی بانک ملت هدایت خواهید شد.
ب)از طریق دستگاه عابربانک
برای پرداخت فیش حق بیمه از طریق دستگاه عابر بانک، لازم است به یکی از دستگاه های عابر بانک رفاه، ملی، صادرات، کشاورزی، سپه،ملت و تجارت مراجعه نمایید. شیوه پرداخت در بانک های ذکر شده تفاوت زیادی ندارد، فقط در برخی موارد گزینه ها یا منوها با یکدیگر متفاوت است.
چند نکته:
برای پرداخت فیش حق بیمه از طریق دستگاه عابر بانک، رمز اول کارت مورد استفاده قرار می گیرد و نیازی به رمز دوم نیست.
مهم نیست که کارت شما مربوط به کدام بانک باشد، تمامی کارت های عضو شتاب در عابر بانک های دارای خدمات قبوض تامین اجتماعی قابل استفاده می باشد.
در هنگام وارد نمودن شناسه پرداخت و مبلغ، نهایت دقت را به عمل آورید.
زمانی که شناسه پرداخت را وارد می کنید، توجه داشته باشید؛ از خط فاصله مابین اعداد صرفنظر کنید و فقط اعداد را وارد نمایید و همچنین شناسه برگ پرداخت (در خط اول) را وارد نمایید و شناسه بانک ملت را وارد نکنید. شناسه بانک ملت برای پرداخت از طریق دستگاه و سایت بانک ملت مورد استفاده قرار می گیرد.
پس از پرداخت، دستگاه به شما رسید ارائه می دهد ولی معمولا بدلیل استفاده از رول کاغذ حرارتی در دستگاههای عابربانک، پس از مدتی رسید کم رنگ شده و یا پاک می شود. بنابراین توصیه می شود یا از رسید کپی تهیه شود و ضمیمه فیش شود و یا شماره پیگیری، تاریخ پرداخت و مشخصات کارت روی فیش یادداشت شود تا در صورت لزوم قابل پیگیری باشد.
به منظور جلوگیری از مغایرت، از رند کردن مبالغ جداً خودداری فرمایید.
ج)از طریق تلفنبانک رفاه
یکی دیگر از روشهای پرداخت حق بیمه، تلفنبانک رفاه است. البته رمز دوم کارت می بایست فعال باشد.
مراحل انجام کار:
- با شماره 84043000-021 تماس بگیرید. (سامانه بصورت گویا شما را راهنمایی خواهد کرد)
- برای پرداخت قبوض عدد 3 را انتخاب نمایید.
- برای پرداخت قبض تامین اجتماعی عدد 2 را انتخاب نمایید.
- شماره کارت (16 رقم) را وارد نمایید و پس از آن علامت ستاره * را وارد نمایید.
شناسه برگ پرداخت را وارد نمایید و پس از آن علامت ستاره * را وارد نمایید.
مبلغ حق بیمه را طبق فیش وارد نمایید و پس از آن علامت ستاره * را وارد نمایید.
سامانه شناسه پرداخت و مبلغ را برای شما اعلام می کند. اگر صحیح بود عدد 1 را وارد نمایید.
رمز دوم کارت را وارد نمایید.
قبض شما پرداخت خواهد شد. شماره پیگیری را یادداشت نمایید.
د)از طریق تلفن همراه
در این روش با استفاده از سامانه مبتنی بر USSD و وارد کردن کد دستوری#١٤٢٠*٤*می توان وارد منوی پرداخت الکترونیکی حق بیمه سازمان تأمیناجتماعی شد و بعد از ثبت اطلاعات قبض، با هریک از کارتهای عضو شتاب پرداخت را انجام داد.
ه)در محل شعب سازمان تامین اجتماعی
در این شیوه نیز با مراجعه حضور افراد در شعب مختلف سازمان تامین اجتماعی، می توان حق بیمه را پرداخت کرد که البته امروزه به دلیل وقت کم و افزایش مشغله مردم ترجیح می دهند از روش های غیرحضوری به منظور جلوگیری از اتلاف وقت خود استفاده کنند.
در این مطلب روش های پرداخت فیش حق بیمه تامین اجتماعی را خواندید که می توانید از یکی از این روش ها به راحتی حق بیمه تامین اجتماعی را پرداخت کنید.