مجله تاپ‌ناز‌

افزایش وزن در زمان قاعدگی | دلیل اضافه وزن در هنگام فاعدگی و پیشگیری و رمان آن

افزایش وزن در هنگام قاعدگی به دلیل نوسانات هورمونی می باشد. این افزایش وزن ممکن است به دلیل احتباس آبف پرخوری، گرایش به مواد قندی و ورزش نکردن است. هیدراته ماندن بدن، کاهش مصرف نمکف ورزش و مصرف مکمل ها می تواند باعث پیشیگری از این عوامل مفید شود.

افزایش وزن در موقع قاعدگی

آیا اضافه وزن در هنگام قاعدگی طبیعی است؟ در هنگام این دوره افزایش وزن از 1 تا 3 کیلوگرم طبیعی می باشد که بعد از چند روز خونریزی از بین می رود. این نشانه فیزیکی سندرم پیش از قاعدگی PMS است که شامل طیف گسترده ای از علائم جسمی، عاطفی و رفتاری می باشد که زنان را از دو هفته تا چند روز قبل از زمان پریودی تحت تاثیر قرار می دهد. در ادامه با علت های جسمی، عاطفی و رفتاری می باشد که خانم ها را از دو هفته تا چند روز قبل از زمان پریودی تحت تاثیر قرار می دهد. در ادامه با دلایل افزایش وزن در هنگام قاعدگی زنان و روش های پیشگیری از آن آشنا می شوید.

افزایش وزن در زمان قاعدگی

دلایل افزایش وزن در موقع قاعدگی

۱. تغییرات هورمونی

تغییرات در سطح هورمون های بدن یکی از دلایل افزایش وزن در موقع قاعدگی می باشد. تغییرات هورمونی با افزایش احتباس آب در بدن، باعث افزایش وزن خواهد شد. در روزهای قبل از شروع دوره قاعدگی، استروژن و پروژسترون به سرعت کاهش پیدا می کند. استروژن و پروژسترون، نحوه تنظیم مایعات بدن را کنترل می کنند. وقتی که این هورمون ها تغییر می کنند بافت های بدن شما آب بیشتری جمع می کنند که نتیجه آن احتباس آب و تورم می باشد. احتباس آب باعث ایجاد ورم پا پف در سینه، شکم با اندام شما و افزایش وزن بدن می شود.

۲. نفخ

یکی از عوامل افزایش پیدا کردن وزن در هنگم قاعدگی، نفخ می باشد. در هنگام قاعدگیف تغییرات هورمونی می تواند مقدار گاز را در دستگاه گوارش شما افزایش دهد و باعث نفخ می شود. احتباس آب در شکم ممکن است باعث نفخ شود. نفخ را می توان به صورت احساس تنگی یا تورم در شکم و یا قسمت های دیگر بدن توصیف کرد که ممکن است 5 روز قبل از دوره شما شروع بشود و تا چند روز اول قاعدگی ادامه داشته باشد. انقباض و گرفتگی عضلات شکم هم می تواند باعث افزایش وزن شود. این انقباضات ناشی از مواد شیمایی به نام پروستاگلاندین ها هستند که توسط رحم آزاد می شوند. پروستاگلاندین ها رحم را روزو قبل از زمان قاعدگی شما آغاز می شود و می تواند تا چند روز طول بکشد.

۳. پرخوری

تغییرات هورمونی در طول دوره باعث پرخوری شما می شود. پروژسترون یک محرک اشتها است. مقدار پروژسترون در هفته قبل از قاعدگی افزایش پیدا می کند و باعث می شود بیش از حد معمول غذا میل کنید. هورمون استروژن، سروتونین (کنترلاشتها) را تنظیم می کند. وقتی استروژن درست قبل از قاعدگی افت پیدا می کند، سروتونین هم کاهش پیدا می کند که نتیجه آن اشتهای بیشتر شما است. اگر سروتونین کم باشد مغز مشتاق قند بیشتری است. خوردن غذاهای با قند بالا می تواند جذب کالری را افزایش دهد و باعث افزایش وزن شود. همچنین میزان سوخت و ساز بدن شما در هنگام چرخه قاعدگی تغییر پیدا می کند، پس با افزایش سوخت و ساز، بدن شما کالری بیشتر خواهد سوزاند و باعث می شود اشتها شما بیشتر شود و میل به غذاهای پرکالری باشید.

۴. مشکلات دستگاه گوارش

نوسانات هورمونی می‌تواند منجر به مشکلات گوارشی مانند یبوست، اسهال، و درد شکمی شود. ناراحتی و نفخ در شکم شما می‌تواند احساس داشتن وزن اضافه به شما بدهد. افزایش پروژسترون یک هفته قبل از شروع دوره باعث کاهش انقباض عضلات روده می‌شود که منجر به هضم کند و یبوست می‌شود. یبوست خود موجب افزایش وزن در زمان قاعدگی می‌شود. همانطور که دوره شروع می‌شود، رحم شما پروستاگلاندین‌ها را آزاد می‌کند. پروستاگلاندین‌ها همچنین می‌توانند با اختلال در تعادل مایع و الکترولیت‌ها در روده کوچک موجب اسهال شوند.

۵. کاهش منیزیم

در زمان شروع قاعدگی میزان منیزیم به تدریج کاهش می‌یابد. این افت می‌تواند تمایل به مصرف شیرینی را تحریک کند و به افزایش وزن کمک کند. منیزیم همچنین وضعیت هیدراتاسیون بدن شما را تنظیم می‌کند. سطح پایین منیزیم باعث کم آبی بدن می‌شود. کم آبی بدن می‌تواند خود را در غالب گرسنگی پنهان کند و باعث شود زمانی که شما فقط تشنه هستید تمایل به خوردن غذا‌های شیرین و با قند بالا داشته باشید که خود می‌تواند باعث اضافه وزن شود.

۶. کناره‌گیری از ورزش

درد و ناراحتی هنگام نفخ و گرفتگی عضلات شکم ممکن است باعث شود از ورزش کردن صرف نظر کنید. همچنین نوسانات استروژن و پروژسترون باعث خستگی و کم تحملی می‌شود. ورزش نکردن به افزایش وزن کمک می‌کند، مخصوصا اگر اشتهای شما زیاد شده باشد.

 

روش های درمان‌

میزان احتباس آب و نفخ را می‌توانید از طریق درمان‌های خانگی، تغییر شیوه زندگی و داروها کاهش دهید.
  • نوشیدن آب بیشتر: هیدراته ماندن می‌تواند احتباس آب را کاهش دهد. اگر آب بدنتان کم شود بدن شما مایعات بیشتری را ذخیره خواهد کرد.
  • مصرف غذای سالم: گزینه‌های مغذی را دم دست نگه دارید. وقتی ولع خوردن شیرینی‌جات دارید خوردن میوه‌ها و پروتئین‌ها را امتحان کنید.
  • مصرف دیورتیک‌ها: دیورتیک‌ها قرص‌هایی هستند که احتباس آب را از طریق افزایش ادرار کاهش می‌دهند. (مصرف با نظر پزشک)
  • مصرف مکمل‌های منیزیم: مصرف منیزیم باعث کاهش نفخ، احتباس آب و گرایش به قند می‌شود. (مصرف با نظر پزشک)
  • ورزش و تمرین: با راه رفتن و حرکت به اطراف می‌توانید ذخیره مایعات در بدن را کاهش دهید. ورزش همچنین باعث می‌شود که شما عرق کرده و از شر آب اضافی خلاص شوید.

پیشگیری

با تمرین عادات سالم در طول ماه، می‌توانید از احتباس آب و افزایش وزن در زمان قاعدگی خود جلوگیری کنید.
  • مرتب ورزش کنید: ورزش هوازی منظم می‌تواند علائم را در طول قاعدگی شما کاهش دهد. هر روز ۳۰ دقیقه ورزش کنید.
  • به اندازه کافی هیدراته بمانید: در طول ماه به اندازه کافی آب بنوشید. این کار از احتباس مایعات در بدن شما جلوگیری می‌کند.
  • از کافئین و شکر دوری کنید: غذا‌ها و نوشیدنی‌هایی با کافئین و شکر می‌تواند نفخ را بدتر کند. از مصرف آنها از دو هفته قبل از قاعدگی اجتناب کنید.
  • از غذا‌هایی که موجب افزایش گاز معده می‌شوند اجتناب کنید: در طول ماه از این مواد غذایی دور بمانید نه فقط زمانی که دوره قاعدگی شماست.
  • مصرف نمک را کاهش دهید: مصرف بیش از حد سدیم موجب افزایش احتباس آب می‌شود. برای کاهش آن، از مصرف غذا‌های فرآوری شده اجتناب کنید.

با داسنتن دلایل افزایش وزن در دوران قاعدگی می توانید وزن خود را کنترل کنید.

مطالب مشابه را ببینید!