مجله تاپ‌ناز‌

جاهای دیدنی چابهار | معرفی جاذبه های گردشگری چابهار همراه با عکس

جاهای دیدنی چابهار | معرفی جاذبه های گردشگری چابهار همراه با عکس

چابهار یکی از زیباترین شهرهای جنوبی ایران است که چهار فصل آن بهار است. چابهار با آب و هوای معتدل، منطقه ای میان دریا و خشکی است که در کرانه دریای عمان و اقیانوس هند قرار گرفته است. این شهر بندری زیبا دارای جاذبه های گردشگری و تاریخی بی نظیری است.

بندر چابهار یکی از پر رونق ترین بنادر ایران به شمار می رود و به دلیل دسترسی نزدیک به افغانستان، تاجیکستان، ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان، قزاقستان و آب های آزاد اهمیت بسیار زیادی دارد. در این مطلب از تاپ ناز می خواهیم بهترین مناطق دیدنی چابهار را به شما معرفی کنیم. تا انتها با ما همراه باشید.

جاهای دیدنی چابهار

شهر چابهار، یکی از شهرهای استان سیستان و بلوچستان است و تنها بندر اقیانوسی ایران محسوب می شود. چابهار جاذبه های منحصر به فردی دارد که در ایران و حتی شاید در جهان مانند آن ها را ندیده باشید. در ادامه زیباترین جاذبه های طبیعی چابهار را معرفی خواهیم کرد.

پلاژ ساحلی تیس

پلاژ ساحلی تیس

این مکان یکی از دیدنی ترین ساحل های چابهار است که برای انجام فعالیت های آبی بسیار مناسب است و دارای انواع امکانات رفاهی مطلوبی مانند فروشگاه های مواد غذایی و اقامتگاه می باشد. در این منطقه ساحلی می توانید تفریحاتی مانند پیاده روی، کمپینگ، شنا، قایق سواری و جت اسکی روی آب را تجربه کنید. همچنین یک سرسره آبی بزرگ هم در این مجموعه قرار دارد که می توانید از آن استفاده کنید.

غارهای بان مسیتی

غارهای بان مسیتی

غارهای بان مسیتی از زیباترین جاهای دیدنی چابهار هستند که در ارتفاعات شهبازبند و در نزدیکی روستای تیس واقع شده اند. در زبان بلوچی، بان به معنای مرد خدا پرست و مسیتی به معنای محل عبادت است.

طبق گفته کارشناسان این غار محلی برای پرستش و نیایش بوده است که به تدریج به مکان جالب و مرموزی برای بازدیدکنندگان تبدیل شده است. این مجموعه شامل سه غار است که در دل کوه ها قرار دارند و فقط یکی از آن ها طبیعی است و دو غار دیگر دست ساز و مصنوعی می باشند.

در داخل غار اول، یک مقبره کوچک قرار دارد که شکل و شمایل مکعبی دارد. غار دوم و سوم دارای محیط ساده ای هستند و ارتفاع دهانه آن ها به ترتیب 80 سانتی متر و 20 سانتی متر است. به همین دلیل برای وارد شدن به داخل این غارها باید به صورت خمیده وارد شد.

مطلب مشابه: نگاهی به دیدنی های جزیره قشم؛ از طولانی ترین غار نمکی جهان تا دره ستاره ها

ساحل صخره ای چابهار

ساحل صخره ای چابهار

ساحل صخره ای چابهار که به آن ساحل دریا بزرگ هم می گویند، در حاشیه دریای عمان قرار دارد. نزدیکی ساحل دریا بزرگ به دریای عمان باعث شده است تا آب با دیواره صخره ها برخورد کند و موج فشان های زیبایی ایجاد کند.

صدای برخورد آب با صخره ها و حرکت خرچنگ ها و لاک پشت های کوچک این ساحل را بسیار جذاب تر کرده اند. جالب است بدانید که در زمان وزش بادهای فصلی، جزر و مدهای بیشتری در این منطقه انجام می شود و طول امواج نیز در این فصل ها به میزان زیادی افزایش می یابد.

قدمگاه خضر نبی

قدمگاه خضر نبی

قدمگاه خضر نبی یکی از جاذبه های دیدنی چابهار است. در زمان قدیم فردی عابد و سالک با نام خواجه خضر در این منطقه زندگی می کرده است. خواجه خضر لنج های صیادان را هدایت می کرد و خدمات زیادی برای مردم چابهار انجام داد. به همین دلیل اهالی منطقه قدمگاهی با نام خضر نبی برای این خواجه درست کردند.

البته خواجه خضر در این مکان دفن نشده است. اهالی این ناحیه باور دارند که خضر هرگز نمرده است و از دید آن ها همیشه زنده است. قدمگاه خضر نبی در محله سپوزه قرار دارد.

این قدمگاه، زیارتگاه مهمی در بین اقوام بلوچ می باشد. مردم منطقه در آخر هفته به قدمگاه خضر نبی می روند و با روشن کردن شمع، با یزدان راز و نیاز می کنند. این قدگاه از نظر امکانات رفاهی دارای شرایط مطلوبی برای گردشگران است.

کوه های مریخی چابهار

کوه های مریخی چابهار

یکی از مکان های دیدنی مهم چابهار، کوه های مریخی هستند که به دلیل شباهت زیادی که به سیاره مریخ دارند به این نام معروف هستند. در زبان محلی، کوه‌های مریخی با عنوان آریا یا کالانی هم شناخته می شوند.

قدمت کوه های مریخی به 4 تا 5 میلیون سال پیش بر می گردد و کوه های آن تا ده ها کیلومتر به سمت شرق امتداد دارند. کوه های مریخی ارتفاع های مختلفی دارند، از کوه های 5 متری گرفته تا کوه های 100 متری را می توانید در این منطقه تماشا کنید.

رنگ کوه های مریخی ترکیبی از طوسی و سفید است که با تغییر نور در طول روز تغییر می کنند و منظره زیبای شب و آسمان پر ستاره در اطراف این کوه ها، باعث جذاب تر شدن آن ها می شود. کوه های مریخی حدودا 35 تا 40 کیلومتر از چابهار فاصله دارند.

دکه بازار چابهار

دکه بازار چابهار

دکه بازار یا بازار فجر معروف ترین بازار سنتی و محلی چابهار است که به بی بی بازار هم معروف است. دکه های کوچک و بزرگ در سر تا سر فضای این بازار قرار گرفته اند و انواع صنایع دستی و هنری چابهار در آن ها به فروش می رسد.

دکه بازار چابهار مکان بسیار مناسبی برای خرید سوغاتی است. در این بازار انواع لباس های بلوچی و انواع پارچه های این لباس ها عرضه می شود، تا خریداران در صورت تمایل بتوانند سفارش دوخت آن را به خیاطی های داخل بازار بدهند.

انواع لوازم برقی و وسایل آشپزخانه هم در دکه های این بازار موجود است. یکی از جالب ترین قسمت های این بازار محلی، قسمت حنا کاری است که در آن زنان محلی با حنا بر روی دست های بانوان نقش و نگار های زیبایی می کشند.

باغ گیاه شناسی چابهار

باغ گیاه شناسی چابهار

یکی دیگر از جاذبه های گردشگری چابهار، باغ گیاه شناسی است. باغ گیاه شناسی چابهار با نام های باغ ملی و باغ گیاه شناسی تیس هم شناخته می شود. این باغ 6 هکتار وسعت دارد و در حدود 4 هزار گونه از گیاهان بومی و غیر بومی ایران و جهان در آن وجود دارند. برخی از این گیاهان، گونه های در حال انقراض و نادر هستند. در این باغ می توانید در کلاس های باغبانی شرکت کنید یا وسایل مخصوص و بذرهای گیاهان را بخرید.

روستای شیرگواز

روستای شیرگواز

روستای شیرگواز یکی از جاهای دیدنی اطراف چابهار است که در باهوکلات قرار دارد. نام این روستا از نام دو حیوان وحشی یعنی شیر و گراز آمده است. این روستا طبیعت بسیار زیبایی دارد و زیستگاه های زیادی برای حیوانات دارد.

طبیعت روستا و رودی که از میان آن می گذرد، فضا را برای باغداری، دامداری و کشاورزی فراهم کرده است. محصولات زیادی مانند موز، انبه، پاپایا و میوه های استوایی دیگر در شیرگواز کشت می شود.

همچنین یکی از بهترین انواع قهوه ها در روستای شیرگواز کشت می شود. اگر از این روستا دیدن کنید می توانید حیواناتی مانند گرگ، کفتار، تمساح، کله بز، کبک، طاووس، سنجاب بلوچی و قرقاول را در آن ببینید.

مطلب مشابه: مکان های دیدنی جزیره کیش + عکسهایی زیبا از جاذبه های کیش

کلبه غواصی چابهار

کلبه غواصی چابهار

در کلبه غواصی، بهترین تجهیزات غواصی در اختیار گردشگران قرار می گیرد. مربیان حرفه ای هم در این کلبه گردشگران را برای غواصی در زیر آب آماده می کنند. حتی اگر غواصی بلد نباشید نگران نباشید، چون در این کلبه شرایط ویژه ای برای غواص های آماتور فراهم شده است.

در این مکان تفریحات آبی بسیار زیادی وجود دارد. از جمله این تفریحات می توان به قایق سواری، ماهیگیری، موج سواری و اسکی روی آب اشاره کرد. در کلبه غواصی چابهار، دوره های غواصی فشرده ای برای علاقه مندان به غواصی برگزار می شود.

پارک سنگی لیپار

پارک سنگی لیپار

پارک سنگی لیپار، در ساحل دریای مکران قرار دارد و طبیعت بسیار زیبایی دارد. در اسکله این پارک به راحتی می توانید قایق ها و لنج ها را ببینید و پهلو گرفت کشتی ها را تماشا کنید. در فضای این پارک می توانید پیاده روی کنید و به کافه و رستوران هایش بروید و از تماشای غروب زیبای آفتاب لذت ببرید.

تالاب لیپار

تالاب لیپار

دریاچه لیپار در مسیر چابهار به لیپار قرار دارد که رنگ صورتی دارد. رنگ صورتی این تالاب به دلیل وجود پلانکتون های گیاهی در آب های حاشیه ای دریای عمان ایجاد شده است. دریاچه صورتی چابهار، در اثر ایستا شدن آب دریای عمان در میان دو کوه به وجود آمده است و منظره ای رو به کوه دارد.

آب این دریاچه شور است و در فصل های بارندگی به 10 هکتار هم می رسد. همچنین پوشش گیاهی خاص منطقه و زیست برخی از گونه های جانوری مانند عقاب دشتی، فلامینگو، و تیهو در این منطقه جذابیت آن را دو چندان کرده است. به دلیل رشد 46 گونه جلبک دریایی خاص در این تالاب، این منطقه جایگاه ویژه ای در بین گیاه شناسان دارد.

به لطف وجود این جلبک ها، ماهی های بسیار متنوعی نیز در این تالاب پرورش یافته اند. بیش از 85 گونه ماهی در تالاب لیپار وجود دارد. همچنین برای اقامت گردشگران یک مجتمع توریستی مجهز به سالن های ویژه پذیرایی، سوئیت ها و سکوی مخصوص رصد ستارگان در نظر گرفته شده است.

مسجد جامع دزک

مسجد جامع دزک

یکی دیگر از جاهای دیدنی چابهار، مسجد جامع دزک است. این مسجد قدیمی به سبک مسجدهای اولیه اسلامی ساخته شده است و مصالح مانند گل، خشتريال تنه درخت خرما و گز در آن به کار رفته است.

مسجد جامع دزک در سال 1377 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. زمان دقیق ساخت مسجد جامع دزک مشخص نیست اما معماری ساده، نداشتن کتیبه و وجود شبستان های ستون دار نشان می دهند که قدمت این مسجد به دوران صفویه بر می گردد.

این مسجد مانند بسیاری از عمارت های قدیمی جنوب ایران، دارای 2 شبستان زمستانی و تابستانی است که این شبستان ها بر روی ستون های ضخیم و مستحکمی قرار دارند.

مطلب مشابه: مکان های دیدنی بندر عباس و لیست جاهای دیدنی و تاریخی با تصاویر

تلگراف خانه انگلیسی ها

تلگراف خانه انگلیسی ها

تلگراف خانه انگلیسی ها، قدیمی ترین ساختمان تلگراف در ایران است. در زمان قدیم که گوشی های هوشمند وجود نداشتند، مردم چابهار با تلگراف از حال و احول دنیا خبر دار می شدند. به همین دلیل انگلیسی ها ساختمانی برای تجهیزات تلگراف بنا کردند.

قدمت این ساختمان به دوران قاجار بر می گردد. این ساختمان با سنگ، آجر، تخته های چوبی و سفال ساخته شده است. ساختمان تلگراف خانه بعدها به عنوان اداره پست چابهار هم به مردم چابهار خدمت کرد.

این ساختمان بعد از سال ها بازنشسته شد و در حال حاضر خبری از تلگراف نیست. با این حال معماری زیبای این ساختمان و جایگاه آن در فرهنگ اهالی چابهار باعث شد تا تلگراف خانه انگلیسی ها به مکانی برای بازدید و گشت و گذار گردشگران تبدیل شود.

گورستان جن تیس

گورستان جن تیس

یکی از جاذبه های جالب چابهار، گورستان جن تیس است که قدمت آن به بیش از چند هزار سال قبل بر می گردد. این قبرستان در سال 1386 به عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسید. اهالی روستای تیس باور دارند که جن ها، مردگان خود را در این گورستان دفن می کنند و شب ها به آن ها سر می زنند. گورهای سنگی و بسیار بزرگ این قبرستان به این طرز تفکر مردم دامن می زند.

روستای رمین

روستای رمین

یکی از زیباترین جاهای دیدنی چابهار، روستای رمین است که در فاصله 7 کیلومتری از بندر چابهار قرار دارد. این روستا طبیعت بکر و بی نظیری دارد و جاذبه های زیادی را در خود جای داده است. رمین یکی از وسیع ترین روستاهای ایران محسوب می شود و مساحت آن حدود 378 هکتار است که نزدیک به 3500 نفر جمعیت در آن زندگی می کنند.

این روستا صنایع دستی بسیار زیبایی دارد. کوه های مینیاتوری با تراش های زیبا، درختچه های دیدنی حرا و گز، درخت مکر زنان و …از جاذبه های این روستا هستند. اکثر اهالی روستای رمین با صید ماهی روزگار خود را می گذارنند. این روستا سومین رتبه تولید تن ماهی ایران را دارد.

منطقه حفاظت شده گاندو

منطقه حفاظت شده گاندو

منطقه گاندو در 90 کیلومتری شرق چابهار است که زیستگاه گاندو (تمساح پوزه کوتاه) می باشد. گاندو تنها تمساح بومی ایران است که در این منطقه حفاظت شده که نام خود اوست زندگی می کند. در این منطقه علاوه بر گاندو، حیوانات دیگری مانند شغال، سنجاب بلوچی، سیاه گوش، بزمجه بنگال و … زندگی می کنند.

در این منطقه برکه هایی وجود دارد که هر کدام توسط یک یا چند تمساح اشغال شده و با توجه به موقعیت هر کدام، اسم خاصی دارد. این منطقه در طول مرز ایران و پاکستان قرار دارد و محل رویش جنگل های حرا هم است. برای تماشای تمساح ها اغلب برای انسان ها خطری ندارند و شما می توانید از پشت نرده ها آن ها را ببینید.

مطلب مشابه: جاهای دیدنی بوشهر | جاذبه ها گردشگری و تفریحات این شهر زیبا

آرامگاه سید غلام رسول

آرامگاه سید غلام رسول

آرامگاه سید غلام رسول یکی از بناهای تاریخی چابهار است که قدمت آن به سال 456 هجری قمری بر می گردد. معماری این آرامگاه بسیار زیبا است و بنای آن تماما به رنگ سفید است. این مقبره شامل یک گنبد و دو مناره نسبتا کوچک است که در فضای حیاط قرار دارند و شیوه معماری آن از معماری آرامگاه های هندی الهام گرفته شده است.

وجود درختان تمر هندی در حیاط آرامگاه زیبایی آن را دو چندان کرده است. طراحی داخلی آرامگاه نیز جذابیت بسیاری دارد. مقرنس‌ کاری ها، گچ بری‌های ظریف و نقوش رنگارنگ از جمله تزئیناتی زیبایی است که در فضای داخلی این آرامگاه به چشم می‌خورند.

درباره صاحب آرامگاه نظرات مختلفی وجود دارد. در برخی منابع آمده است که غلام رسول یک مطرب دوره گرد بوده است که با حضورش باعث شادی اهالی شهر شده است، به همین دلیل هر سال در سالروز مرگ او مراسم جشن و پایکوبی در کنار مقبره اش برگزار می شود. در برخی منابع دیگر گفته شده است که او یکی از عرفای بزرگ و از شخصیت های وارسته در زمان خودش بوده است.

جنگل حرا در خلیج گواتر

جنگل حرا در خلیج گواتر

جنگل حرا در خلیج گواتر و در آخرین نقطه چابهار، در مرز ایران و پاکستان قرار دارد. برای تماشای جنگل حرا می توانید با قایق خودتان را به این جنگل ها برسانید و از دیدن دلفین هایی که اطراف قایق ها شنا می کنند لذت ببرید. همچنین می توانید از روستای زیبای گواتر نیز دیدن کنید.

کوه گل افشان

کوه گل افشان

گل افشان در بندر تنگ چابهار قرار دارد و در فصل های پر بارش به دلیل فعالیت بیشتر تماشایی تر است. گل افشان یک پدیده خاص و زیبا است که مانند چشمه عمل می کند. با این تفاوت که به جای آب، گل و لای از نوک کوه خارج می شود و به سمت دامنه حرکت می کند.

برخی افراد باور دارند که گل و لای خارج شده از این کوه، دارای خواص درمانی است و برای بیماری های عصبی و دردهای مفاصل و ستون فقرات مفید است.

در بالاترین نقطه کوه چاله ای به عمق حدود نیم متر وجود دارد که با گِل پوشیده شده است و چند دقیقه یک بار مقداری گل با صدای خاصی مانند شلیک گلوله از چاله خارج و به اطراف پراکنده می شود.

موزه محلی چابهار

موزه محلی چابهار

در ساختمان قدیمی فرمانداری چابهار که قدمتش به دوره قاجار می رسد، موزه ای به نام موزه محلی چابهار واقع شده است. در این موزه، بخش هایی با عنوان دوره پیش از تاریخ، تاریخی، معاصر، بخش مردم شناسی و کتابخانه برای بازدید عموم ایجاد شده اند.

مطلب مشابه: جاهای دیدنی اصفهان | مکان های تفریحی و تاریخی این شهر زیبا

مسجد جامع تیس

مسجد جامع تیس

مسجد جامع تیس، در روستای تیس ساخته شده است و قدمت آن به دوره صدر اسلام بر می گردد. سبک معماری این مسجد شبیه به مساجد هند و پاکستان است. مسجد تیس دارای یک مناره است، به همین دلیل با نام مسجد تک مناره ای هم شناخته می شود. رنگ های سبز و قرمز به کار رفته در گنبدها و مناره و شیشه کاری های منظم و نامنظم درب ها زیبایی این مسجد تاریخی را دو چندان کرده است.

قلعه تیس

قلعه تیس

قلعه تیس یا قلعه پرتغالی های چابهار، یکی از مهم ترین جاهای دیدنی چابهار است که بیش از چندین قرن قدمت دارد. قلعه تیس در دهانه خلیج چابهار و روی تپه ای مشرف به جاده چابهار-تیس قرار دارد.

این قلعه برای این ساخته شد که پرتغالی ها بتوانند به اطراف نظارت داشته باشند و از خود در برابر حمله های ایرانی ها محافظت کنند. قلعه تیس از آجر، سنگ، چوب و گچ ساخته شده است و هشتی بزرگی که در قسمت شرقی آن قرار گرفته است، یکی از قسمت های مخصوص معماری آن به شمار می رود.

فواره بلوچستان چابهار

فواره بلوچستان چابهار

پدیده طبیعی فواره بلوچستان در خط ساحلی چابهار قابل دیدن است. این پدیده که بر اثر فشار آب و خروج آن از داخل زمین به سمت بالا به وجود می آید، بیشتر در ساحل دریا بزرگ رخ می دهد. پوشش از خزه صخره های اطراف این فواره را مزین کرده است.

جریان آب با شدت زیادی از دل صخره ها فوران می کند و به ارتفاع حدود 10 متر می رسد. سپس این آب خروشان روی فرش خزه ای که صخره ها را پوشانده است، فرو می ریزد. چنین جاذبه زیبایی را فقط در چابهار می توانید تماشا کنید.

ساحل درک

ساحل درک

ساحل درک در امتداد دریای عمان و در حوزه شهرستان زرآباد قرار گرفته است. در این روستا می توانید ساحل صخره ای، ساحل شنی و ساحل مرجانی را که در فاصله های کوتاه از هم قرار دارند، تماشا کنید. از جاذبه های درک می توان به درختان گرمسیری، نخل، ذرت و بوته های هندوانه، درختان موز، چاه هایی با آب شیرین و زلال، تپه های ماسه ای، کوه و جنگل اشاره کرد.

درخت مکرزن

درخت مکرزن

درخت مکرزن یکی از بهترین مکان های دیدنی چابهار و نیک شهر است. درختی قدیمی و تنومند که با نام های دیگری مانند انجیر معابد، لور و انجیر هندی هم شناخته می شود. اصل این گیاه متعلق به هند شرقی است و بیشتر از یک سده عمر دارد. از جاذبه های این درخت می توان به برگ های بسیار پهن و شاخه هایی رو به پایین اشاره کرد که در میان شن ها ریشه می دواند.

ماجرای استقامت این درخت این است که دانه های این درخت روی زمین می افتد و ریشه می دواند. در نتیجه شاخه های جدیدی دور این درخت را فرا می گیرد تا درخت مکرزن همچنان به عمر خود در این سرزمین گرم و خشک ادامه دهد و به نمادی از استقامت برای مردم این سرزمین تبدیل شود.

خلیج گواتر

خلیج گواتر

خلیج گواتر خلیج نسبتا کوچکی است که در میان دریای عمان و ساحل مکران قرار گرفته است و رودخانه هایی که به آن می ریزند، رودخانه باهوکلات از ایران و رودخانه نهر دشت از پاکستان است. این خلیج از نظر جغرافیایی جنوب شرقی ترین نقطه ایران محسوب می شود. برای کمپینگ و استراحت در محدوده این منطقه با توجه به موقعیت سیاسی-جغرافیایی خاصی که دارد، به هماهنگی حضوری با مأموران گارد ساحلی نیاز است.

مطالب مشابه را ببینید!