مجله تاپ‌ناز‌

رفرش ریت تلویزیون چیست؟ کاربرد هرتز در تلویزیون

رفرش ریت 2

رفرش ریت یا نرخ تازه سازی تلویزیون یکی از ویژگی های فنی مهم است که در مشخصات اکثر تلویزیون ها و روی جعبه آن ها دیده می شود و یک عدد در مقابل آن قرار دارد. این ویژگی در کیفیت تصویر تاثیر گذار است اما در هنگام خرید تلویزیون چندان مورد توجه قرار نمی گیرد.

تلویزیون‌های متنوع برندهای مختلف هر کدام با رفرش ریت مشخصی معرفی می‌شوند و هر تلویزیون بسته به مدل و تکنولوژی‌های مربوط به تصویری که دارد رفرش ریت صفحه نمایش خود را تعیین می‌کند. برخی از تلویزین ها دارای رفرش ریت 60 و برخی دیگر 120 هرتز هستند، البته قدرت هرتزی رفرش ریت هر تلویزیون با توجه به برق مصرفی آن منطقه تنظیم می شود.

اگر هنگام خرید تلویزیون می خواهید مشخصات فنی آن را به صورت دقیق بررسی کنید می توانید به رفرش ریت یا نرخ تازه سازی آن نیز توجه کنید. در ادامه مطلب به طور کامل این فناوری را بررسی می کنیم. با ما همراه باشید.

رفرش ریت تلویزیون چیست؟

در تلویزیون های LED مشکل محو شدگی یا Motion Blur در تصویر وجود دارد. در واقع زمانی که تصاویر متحرک به نمایش در می آیند بخشی از رنگ و تصویر از بین می رود، البته این محو شدگی بسیار کم است و شاید برای برخی قابل دیدن نباشد. اما اگر از جمله کسانی هستید که این محو شدگی ها شما را آزار می دهد، پیشنهاد می کنیم که حتما در خرید تلویزیون به انطباق تصویر یا رفرش ریت آن توجه کنید. رفرش ریت این محو شدگی ها را از بین می برد.

عبارت رفرش ریت یا نرخ بروزرسانی بیان گر دفعاتی است که تلویزیون تصویر را به روز رسانی می کند و به همین دلیل آن محو شدگی های تصویر دیگر وجود ندارد. رفرش ریت با مقیاس هرتز اندازه گیری می شود و هر هرتز برابر با یک بار تازه سازی تصاویر در تلویزیون است. بنابراین 60 هرتز یعنی 60 تازه سازی و 120 هرتز برابر با 120 بار تازه سازی تصاویر تلویزیون در ثانیه می باشد.

رفرش ریت در سرعت و پخش تصاویر سریع بسیار موثر عمل می کند و باعث از بین رفتن افت و بی کیفیتی تصویر می شود. نرخ تازه سازی تصاویر تاثیر مستقیمی بر کیفیت و بهبود تصویر دارد و مناسب تصاویر سریع مانند بازی و برنامه های ورزشی می باشد. اکثر تلویزیون های امروزی دارای رفرش ریت هستند و میزان آن بین 60 و 120 هرتز بسته به پیشرفته و مدرن بودن و همچنین سایز تلویزیون متفاوت است.

تاریخچه رفرش ریت تلویزیون

رفرش ریت برای اولین بار در دهه 1920 میلادی مورد استفاده قرار گرفت. در آن زمان، تلویزیون های با نرخ تازه سازی پایین فقط می توانستند تصاویر ساکن را نمایش بدهند و در صورت وجود حرکت در تصویر، تصاویر خراب و نامطلوب می شدند.

با ورود دهه 1930، تلویزیون ها با نرخ تازه سازی بالاتر به بازار عرضه شدند که این نرخ به 60 هرتز رسید. در دهه 1970، فناوری پلاسما که بر اساس نور الکتریکی که توسط گازهای خاصی تولید می شد، به بازار عرضه شد.

این فناوری، تلویزیون هایی با نرخ تازه سازی بالاتر و کیفیت تصویر بهتر را به بینندگان ارائه می داد. استفاده از تکنولوژی LED در تلویزیون ها، قابلیت افزایش نرخ تازه سازی را به شدت افزایش داد.

تلویزیون هایی با نرخ تازه سازی 120 یا 240 هرتز در حال حاضر برای فیلم های سریع و بازی های ویدیویی طراحی شده اند که باعث بهبود تجربه تماشای تلویزیون برای کاربران می شوند.

تفاوت رفرش ریت 120 و 60 هرتز در چیست؟

رفرش ریت 1

اکثر تلویزیون های جدید و هوشمند امروزی دارای نرخ تازه سازی تصویر یا رفرش ریت هستند. مقیاس سنجش رفرش ریت هر تلویزیون هرتز می باشد و بسته به دفعات تکرار تازه سازی تصاویر اندازه گیری می شود. میزان هر دفعه تازه سازی در تلویزیون 60 هرتز و یا 120 هرتز می باشد؛ البته به سرعت و حرکت تصاویر در تلویزیون هم بستگی دارد.

تلویزیون های بالا رده معمولا دارای رفرش ریت 120 هرتز و تلویزیون های معمولی و ارزان قیمت هم دارای رفرش ریت 60 هرتز می باشند. سرعت و حرکت روان و تصویر بدون تاری و افت کیفیت در تلویزیون بسته به میزان رفرش ریت آن می باشد.

هر چه میزان رفرش ریت و نرخ تازه سازی تصویر بالاتر باشد، وضوح و سرعت روان و بدون افت کیفیت تصویر بیشتر است. در ارائه تازه سازی و سرعت و حرکت روان تصاویر با رفرش ریت 60 هرتز و 120 هرتز تفاوت چندانی وجود ندارد. مگر زمانی که این تفاوت در فریم های تصویر وجود داشته باشد.

نمایش تصاویر 70 فریم در تلویزیون های 120 هرتز مانند تلویزیون های 60 هرتز انجام می شود و تفاوت زیادی ندارند. در این شرایط تلویزیون به صورت خودکار به تلویزیون 60 هرتز تبدیل می شود و یا هرتز آن را دو برابر بیشتر می کند و تصویر را با نرخ 120 هرتز نمایش می دهد.

تلویزیون های 130 هرتزی علاوه بر رفرش ریت بالایی که دارند به کمک عوامل و امکانات دیگری هم کیفیت تصویر خود را ارتقا می دهند. این تلویزیون ها محتوای 24 فریم را بسیار روان و سریع تر و بدون افت کیفیت نمایش می دهند. اما برای تلویزیون های 60 هرتز شرایط فرق می کند و کیفیت نمایش تصویر 24 فریم در ثانیه کمتر و ضعیف تر عمل می کند.

تولید و نمایش محتواهای 120 فریم در ثانیه برای یک تلویزیون 60 هرتزی سخت تر است و تصاویر صافی و روانی تلویزیون های 120 هرتز را ندارند و این مقدار فریم برای نصب کنسول های بازی استفاده می شود.

مطلب مشابه: سیستم عامل تلویزیون | کدام سیستم عامل تلویزیون بهتر است؟

اهمیت رفرش ریت در چیست؟

تلویزیون برای نمایش تصاویر متحرک، باید سریع و مداوم صفحه را تازه سازی کند. این موضوع هنگام بازی کامپیوتری و تماشای مسابقات ورزشی اهمیت بیشتری پیدا می کند؛ چون این دو دسته برنامه حرکت زیادی در تصاویر خود دارند. رفرش ریت باعث می شود تصاویر روان تر و با حداکثر کیفیت دیده شوند و کمک می کند تصاویر بدون این که موقع تغییر تاری داشته باشند، پخش شوند.

میزان رفرش ریت

رفرش ریت به فریم هایی که یک صفحه نمایش در ثانیه نمایش داده می شود، اشاره دارد. با افزایش میزان رفرش ریت، تعداد فریم هایی که در هر ثانیه روی صفحه نمایش نشان داده می شود، افزایش پیدا می کند.

فیلم های سینمایی در بیشتر مواقع از نوع 24 فریم در ثانیه هستند، به همین دلیل در تماشای این موارد مشکل خاصی ایجاد نمی شود و فریم ها بسیار روان نشان داده می شوند که البته گاهی اوقات همین روان بودن بیش از حد ممکن است آزار دهنده هم باشد، در این صورت می توانیم شدت انطباق تصویر را در تلویزیون تغییر دهیم یا حتی آن را خاموش کنیم.

میزان رفرش ریت برای بازی های رایانه ای، ویدیو و تصویر، اهمیت زیادی دارد. در برخی موارد میزان رفرش ریت بالا می تواند ارتباط مستقیم با تجربه بازیکن داشته باشد. به طور کلی تفاوت تصاویر بین پنل 60 هرتز و 120 هرتز به شکلی محسوس دیده می شود.

اگر شما می خواهید دو تلویزیون را بر اساس رفرش ریت آن ها انتخاب کنید، پیشنهاد می کنیم حتما تلویزیونی را انتخاب کنید که انطباق تصویر آن 120 هرتز است. بیشتر از 120 هرتز ممکن است اختلاف تصویر مورد نظر شما را نشان ندهد.

بالا رفتن سرعت هرتز تلویزیون سرعت پخش تصاویر را بالا می برد و خروجی بسیار بهتری را به مخاطب نشان می دهد و همین مسئله در قیمت تلویزیون هم تاثیر گذار می باشد.

رفرش ریت تلویزیون های مختلف

رفرش ریت به معنای نرخ تازه سازی تصاویر در ثانیه است. در حال حاضر تلویزیون ها دارای رفرش ریت های 60 و 120 هرتز هستند و تلویزیون های رده بالا دارای رفرش ریت 120 هستند و تلویزیون های معمولی و ارزان قیمت از رفرش ریت 60 هرتز حمایت می کنند.

در تلویزیون ال جی از فناوری TruMotion با نرخ نوسازی 60 هرتز استفاده شده است. از رفرش ریت 120Hz در تلویزیون های سامسونگ که پردازشگر متوسطی دارند استفاده شده است اما در تلویزیون هایی که موتور پردازشگر قدرتمندی دارند از نرخ تازه سازی 60 هرتز استفاده می شود چون عملکردی برعکس دارند.

در تلویزیون های سونی از رفرش ریت 4 برابری و اختصاصی این برند استفاده می شود و نور پس زمینه ی قوی به تلویزیون های خود برای ارائه تصاویر می دهد.

مطلب مشابه: روش های نگهداری از لوازم برقی خانگی؛ اصول مراقبت صحیح از تلویزیون تا توستر

تفاوت فریم ریت و رفرش ریت

هر یک ثانیه ویدئو، شامل تعدادی تصاویر ثابت است که با نمایش سریع و پشت هم، حالت حرکت را ایجاد می کنند. به هر کدام از این تصاویر ثابت، یک فریم (frame) می گویند. فریم ریت (frame rate)، به تعداد تصاویر یا فریم های ویدیو در هر ثانیه گفته می شود. این اصطلاح به ویدیو و محتوای ویدیو مربوط است.

برخی ویدیوها در یک ثانیه 24 فریم و برخی، 30 فریم نمایش می دهند. این عدد را معمولا به اختصار با fps می نویسند. fps مخفف frame per second است. مثلا 24fps یعنی 24 فریم در ثانیه. با مقایسه ی این دو اصطلاح متوجه می شویم که فریم ریت به محتوای ویدیویی و رفرش ریت، به دستگاه پخش یا به عبارت دیگر، پنل تلویزیون مربوط می شود.

تلویزیون با چه رفرش ریتی خریداری کنیم؟

رفرش ریت یا نرخ تازه سازی هر تلویزیونی در بخش مشخصات آن یادداشت شده است و با مقیاس هرتز اندازه ی آن را مشخص کرده اند. در بیشتر تلویزیون ها از رفرش ریت 60 هرتز استفاده شده است و تلویزیون های بالا رده و پیشرفته تر دارای رفرش ریت 120 هرتز هستند و سرعت و حرکتی روان تر و بدون افت کیفیت بیشتری به تصویر می دهند.

تلویزیون های رده پایین تر از رفرش ریت 60 هرتز حمایت می کنند و دارای قیمت ارزان و به صرفه ای هستند و برای تماشای فیلم و سریال و محتوا های معمولی مناسب هستند. اگر به گیم و بازی و برنامه های سریع ورزشی علاقه مند هستید و فیلم های حرفه ای با فریم 24 هرتز در ثانیه را مشاهده می کنید، خرید تلویزیون های با رفرش ریت 120 هرتز بهترین انتخاب برای شما است.

تلویزیون های 120 هرتز سرعتی دو برابر به تازه سازی تصویر در ثانیه را می دهند و با سرعت بیشتر و به صورت روان تر و بدون افت و لرزش تصویر سریع را نمایش می دهند.

آیا می توان رفرش ریت را تغییر داد؟

رفرش ریت یا نرخ تازه سازی تصویر در اکثر تلویزیون ها بین 60 تا 120 هرتز متفاوت است. در وضوح و کیفیت تصویر رفرش ریت ها تفاوتی ندارد، مگر بر اساس فریم بر ثانیه محتوای در حال پخش از تلویزیون تفاوت داشته باشند. بر اساس شدت و سرعت تصاویر و فریم آن ها می توان این میزان از رفرش ریت تصویر را بر اساس محتوا تغییر داد و یا خاموش کرد.

نتیجه گیری

تلویزیون هایی که رفرش ریت 60 هرتز دارند، برای تماشای محتواهای معمولی مانند فیلم و سریال، برنامه های تلویزیونی و مسابقات مناسب می باشند. اما اگر بیشترین استفاده شما از تلویزیون برای بازی با ایکس باکس یا کنسول های مشابه است، بهتر است به دنبال تلویزیونی باشید که رفرش ریت 120 هرتز داشته باشند تا کمترین حالت تاری در تصاویر ایجاد شود.

سازندگان برای میزان انطباق تصویر اعداد و ارقام بالایی ذکر می کنند و مشخص نیست که این اعداد واقعی هستند یا فقط برای جذب مشتری نوشته شده اند. هر شرکتی از روش های مختلفی برای کاهش میزان پرش و محو شدن تصاویر و ارائه ی تصویری روان استفاده می کند.

پیشنهاد می کنیم که هنگام خرید تلویزیون و بررسی رفرش ریت، دقت داشته باشید که میزان رفرش ریت بیش از 60 هرتز باشد و تلویزیون سیستم روان سازی تصویر هم داشته باشد، چون در این صورت می توانیم بگوییم که میزان رفرش ریت 120 هرتز است. همچنین توجه داشته باشید که تلویزیون هایی با رفرش ریت 120 هرتز قیمت گران تری دارند، بنابراین میزان بودجه را نیز مدنظر داشته باشید.

مطلب مشابه: تفاوت صفحه نمایش LCD و LED + معایب و مزایای ال ای دی و ال سی دی

مطالب مشابه را ببینید!