مجله تاپ‌ناز‌

بدترین و بهترین سن بارداری؛ عوارض بارداری در سنین پایین و بالا

آگاهی از بدترین و بهترین سن بارداری برای خانم ها بسیار مهم می باشد. در سن هایی از چرخه زندگی بانوان بارداری بسیار پر خطر است. بهتر است خانم ها از اقدام به بارداری در این سنین پرهیز کنند. همچنین در طول زندگی خانم ها تایم هایی وجود دارند که بهترین زمان برای بارداری می باشد.

بارداری در سنین مناسب موجب تضمین سلامتی مادر و فرزند می شود. خانم های که تصمیم بچه دار شدن دارند باید با آگاهی و انجام مطالعات لازم اقدام کنند. سن ویژگی بسیار مهمی در زندگی خانم ها و زمان بارداری آن ها می باشد که برای باید به آن توجه ویژه ای شود.

بدترین و بهترین سن بارداری؛ عوارض بارداری در سنین پایین و بالا

بدترین سن برای بارداری

بدترین سن برای بارداری به دو قسمت تقسیم می شود. قسمتی از آن حاملگی در سن پایین می باشد. در سنین زیر هجده سال حاملگی بسیار پر خطر است. معمولا این مادران تجربه بسیار کمی دارند و ممکن است در این مدت دچار سردرگمی شوند. علاوه بر این مادران کم سن آگاهی خاصی ندارند و به خوبی نمی توانند مراقب خود و جنین باشند. اغلب این بارداری ها به دلیل سهل انگاری مادران به سقط می انجامد. همچنین این بارداری ها عوارض بسیار زیادی دارند.

سن های بالا نیز برای بچه دار شدن بسیار سخت و پرخطر می باشد. در سن های 35 و 40 به بالا بارداری ممکن است مشکلات و دردسر های بسیاری را به دنبال داشته باشد. بیشتر بچه هایی که مادر سن بالا دارند سالم به دنیا نمی آیند و حتی ممکن است اصلا به دنیا نیایند.

عوارض حاملگی در سنین کم

بدترین سن برای بارداری زیر هجده سال می باشد. عوارض حاملگی برای خانم های کم سن شامل موارد زیر می باشد.

  • این مادران از مراقبت های دوران بارداری آگاه نیستند و ممکن است به خود و فرزندشان آسیب برسانند. انجام مراقبت های لازم در ماه های اول حاملگی بسیار مهم می باشد. در این سن معمولا مادران به دلیل بی تجربگی بسیار سردرگم هستند. به همین دلیل نمی توانند مراقبت ها و موارد لازم را به درستی انجام دهند.
  • در خانم های باردار زیر هجده سال احتمال فشار خون بالا برای مادران بسیار زیاد است. مادرانی که در این سنین اقدام به بارداری می کنند بیشتر از سایر مادران دچار فشار خون بالا می شوند. بالا رفتن فشار خون مشکلاتی مانند دفع پروتئین، ورم بدن و صورت مادر را به دنبال دارد. همچنین در آنان احتمال وارد شدن آسیب جدی به کلیه وجود دارد.
  • تولد زودرس یکی دیگر از عوارض بارداری در سنین پایین می باشد. در حالت عادی حاملگی چهل هفته طول می کشد. اگر نوزاد زودتر از هفته سی و هفتم به دنیا بیاید نارس است و تا کامل شدن رشد در شیشه و دستگاه های مخصوص نگهداری می شود. در حاملگی هایی که سن مادر کم است احتمال زایمان زودرس بسیار بالا می باشد. در زایمان های زود هنگام معمولا بچه دچار مشکلات گوارشی، تنفسی، بینایی و شناختی می شود.
  • مادران کم سن و سال در بسیاری از موارد فرزندی با وزن بسیار پایین به دنیا می آورند. این نوزادان معمولا دارای وزن هایی حدود یک و نیم کیلو گرم می باشند. کم بودن وزن مشکلات بسیاری از جمله مشکلات تنفسی را برای بچه به دنبال دارد. معمولا آن ها را تا رسیدن به وزن عادی و سلامت کامل در بخش مراقبت های ویژه و درون دستگاه های مخصوص نگهداری می کنند.
  • خانم هایی که در سن کم بچه دار می شوند معمولا دچار افسردگی بعد از زایمان می شوند. این افسردگی بعد از به دنیا آمدن نوزاد شروع می شود و مادر را شرایط سختی قرار می دهد. بیماری معمولا احساس ناراحتی بیش از حد و کمبود توجه آغاز می شود. بیماری تا جایی پیش می رود که مادر از فرزند خود دوری می کند.
  • سقط جنین بزرگترین مشکل در بارداری هایی است که سن مادر کم می باشد. در این بارداری ها معمولا بدن مادر توانایی نگه دار بچه را ندارد.

مطلب مشابه: کارهای ممنوعه در بارداری و اقداماتی که سلامت جنین را تهیه می کنند

مشکلات بارداری در سنین بالا

بدترین و بهترین سن بارداری؛ عوارض بارداری در سنین پایین و بالا

علاوه بر سن کم، سنین بالا نیز بدترین سن بارداری می باشد. مادران سن بالا بارداری های پر خطری را تجربه می کنند. از لحاظ بیولوژیکی خانم ها تمامی تخمک های خود را از زمان تولد به همراه دارند. در سن بلوغ تخمک ها تکامل می یابند و هر ماه یکی از آن ها آزاد می شود. هر چه سن مادر بالا تر برود سن تخمک ها نیز بالاتر می رود. به این معنی که در سنین بالا بدن مادران تخمک های مسن تری دارند.

در این سنین احتمال ناهنجاری های ژنتیکی بسیار بالا می باشد. در سن های 38 سالگی به بالا معمولا نوزادان نارس و ناسالم به دنیا می آیند. بهتر است تا قبل از رسیدن به این سن و تا زمانی که تخمک ها سالم هستند برای بارداری اقدام شود.

عوارض بارداری در سن بالا

38 سالگی به بالا بد ترین سن بارداری می باشد زیرا سن تخمک ها بالا رفته و کیفیت آن ها کاهش می یابد. عوارض بارداری در این سن شامل موارد زیر می باشد.

  • این خانم ها معمولا در زمان بارداری به دیابت بارداری مبتلا می شوند. این مشکل در خانم هایی که مستعد دیابت هستند بسیار بالا تر می باشد. بالا رفتن قند خون در بارداری موجب پاره شدن رگ های خونی، چشم ها، کلیه ها و مشکلات اعصاب می شود. علاوه بر این دیابت مادر ممکن است به فرزند نیز انتقال داده شود. همچنین ممکن است این مادران نوزادانی با وزن بالا و غیر طبیعی به دنیا بیاورند.
  • مادران سن بالا در دوران بارداری ممکن است به پره اکلامپسی مبتلا شوند. پره اکلامپسی، فشار خون بارداری نیز نامیده می شود. این بیماری در بیشتر موارد در هفته بیستم به بعد حاملگی رخ می دهد.
  • بچه هایی که مادر سن بالا دارند دچار نقص ها و مشکلات ژنتیکی می شوند. از مهم ترین و بزرگترین مضرات حاملگی در سن بالا نقص های مادرزادی مانند منگولیسم و سندروم داون می باشد. این نقص ها در هنگام تولد با فرزند همراه می باشند. سندروم داون موجب اختلال در رشد و ذهن افراد می باشد. این بیماری در اثر آسیب های کروموزومی وارد شده به تخمک مادر به وجود می آید.
  • علاوه بر مادران کم، مادران سن مادران سن بالا نیز دچار زایمان زودرس می شوند. امکان دارد نوزاد زودتر از حالت عادی به دنیا بیاید.
  • وزن نوزادانی که مادران سن بالا دارند معمولا پایین می باشد و لازم است در ابتدای تولد مدتی تحت مراقبت باشند.
  • این مادران معمولا مشکل چند قلو زایی دارند. در بیشتر موارد چند قلو به دنیا می آورند. معمولا این مادران با کمک دارو باردار می شوند. این دارو ها منجر به چند قلو شدن جنین می شوند.
  • مادران سن بالا معمولا نمی توانند زایمان طبیعی انجام دهند. در بیشتر موارد این مادران مجبور به سزارین می شوند. سزارین، عمل جراحی است که عوارض و مشکلات بسیار زیادی را به دنبال دارد.
  • بیشترین خطر سقط در جنین هایی است که مادران سن بالا دارند. در این خانم ها علاوه بر ضعیف شدن تخمک، سیستم بدن نیز ضعیف شده و توانایی حمل جنین در آن کمتر شده است.
  • خانم هایی که سن شان بیشتر از 38 سال است معمولا بچه های مرده به دنیا می آورند. خانم های سن بالا حدود 60 درصد احتمال مرده زایی دارند.

مطلب مشابه: مراقبت های دوران بارداری و تمام اقدامات ضروری که باید انجام دهید

بهترین سن بارداری چه سنی است؟

دهه سوم زندگی بهترین سن بارداری می باشد. بیشتر افراد عقیده دارند بهترین سن برای حاملگی وجود ندارد زیرا با مراقبت های پزشکی می توان فرزندان سالمی به دنیا آورد. اما به طور کلی تخمک ها در سن بیست و پنج تا سی و پنج سالگی بسیار مناسب باروری می باشد. تخمک های مادران در این سنین در بهترین حالت خود قرار دارند. در بین تمامی عوامل و موارد در بارداری سن مهم ترین فاکتور می باشد.

تاثیر سن بر بارداری به حدی می باشد که سایر موارد را تحت تاثیر قرار می دهد. سن بارداری در زوج های معمولی در هر ماه 30 درصد می باشد. این در حالی است که سن بارداری برای خانم هایی که چهل سال بیشتر دارند کمتر از هفت درصد می باشد. بهتر است زوجین بعد از ازدواج هر چه سریع تر اقدام به بارداری کنند تا فرزندانی سالم به دنیا بیاورند.

دلایل افزایش سن بارداری

با وجود توضیحات و اطلاع رسانی های بسیار در مورد بدترین و بهترین سن بارداری، باز هم سن بارداری رو به افزایش می باشد. امروزه خانم ها تحت شرایط و دلایل خاصی بسیار دیر اقدام به بارداری می کنند. مهم ترین دلیلی که بارداری را در خانم ها به تعویق انداخته بالا رفتن سن ازدواج می باشد.

زمانی که دختران و پسران در سنین بالا با هم ازدواج می کند به طبع در سنین بالا تری صاحب فرزند می شوند. از دیگر دلایل بالا رفتن سن مادران می توان به فعال تر شدن آنان در حوزه اجتماعی اشاره کرد. در زندگی نوین و جدید بیشتر خانم ها جایگاه خود را در جامعه یافته اند. مشغول شدن آنان به اشتغال و فعالیت بچه دار شدن را برای آنان به تعویق انداخته است. اما باید توجه داشته باشند که مادران هم می توانند در زندگی اجتماعی و شغلی خود موفق باشند.

علاوه بر این بیشتر خانم ها و آقایانی که ب هم ازدواج می کنند در ابتدای زندگی به دنبال رسیدن به ایده آل و رویا های خود هستند. داشتن زندگی مرفه و کامل معمولا اولین هدف زوجین قرار می گیرد. این زوج ها معمولا زمانی به زندگی ایده آل خود می رسند که توانایی باروری خانم بسیار کاهش یافته و به حداقل رسیده است.

بهتر است بانوان در سال های ابتدایی ازدواج که دوران طلایی برای باردار شدن می باشد، برای به دنیا آوردن بچه اقدام کنند. با این کار آنان سلامت خود و فرزندشان را تضمین می کنند.

بدترین و بهترین سن بارداری در دهه های مختلف زندگی

بدترین و بهترین سن بارداری؛ عوارض بارداری در سنین پایین و بالا

بدترین و بهترین سن بارداری دهه های مختلفی از زندگی خانم ها را در بر می گیرد. برای اینکه افراد دیدگاه دقیق تر به سنین باروری داشته باشند هر یک از آن ها به طور کامل توضیح داده شده است.

بارداری در دهه دوم زندگی (سنین ده تا بیست سالگی)

در این سنین بیشتر خانم ها به بلوغ نرسیده اند. خانم هایی که بلوغ را تجربه کرده اند در سن معمولا در سن های پانزده تا بیست سال قرار دارند. این خانم ها توانایی باردار شدن دارند اما باردار برای آن ها بسیار پر خطر می باشد. بارداری در سن کم آسیب های بسیاری هم به مادر و هم به بچه می رساند. بهتر است در این سنین خانم ها برای حاملگی اقدام نکنند.

بارداری در دهه سوم زندگی (سنین بیست تا سی سالگی)

اغلب این دوره را تایم طلایی برای بچه دار شدن می دانند. تخمک ها در این دوره در بهترین حالت خود قرار دارند. شانس بارداری در سنین بیست تا سی سال بسیار بالا می باشد. معمولا در این سنین خطر خاصی مادر و بچه را تهدید نمی کند. علاوه بر این تلاش ها برای باروری در این سنین بسیار موفقیت آمیز تر می باشد.

بارداری در دهه چهارم زندگی (سنین سی تا چهل سالگی)

به طور تقریبی باروری و کیفیت تخمک ها از سن سی و دو سالگی به بعد کم کم کاهش می یابد. این کاهش یافتن از سن سی و پنج سالگی به بعد با سرعت بیشتری پیش می رود. هر چه سن بالا تر برود عوارض بیشتری مادر و بچه را تهدید می کند. بارداری در این سنین به مراقبت های خاص و ویژه ای احتیاج دارد. در سنین بیشتر از سی و پنج سال تلاش ها برای بارداری در هر سه ماه کمتر از دوازده درصد می باشد. علاوه بر افت شانس بارداری امکان مشکلات ژنتیکی برای جنین وجود دارد.

مطلب مشابه: انواع تغییرات بدن در بارداری و تغییر شکل بعضی از اندام ها

بارداری در دهه پنجم زندگی (سنین چهل تا پنجاه سالگی)

در این دهه از زندگی تقریبا می توان نظر داد که بارداری مناسب و امکان پذیر نیست. توانایی بروری در این سنین بسیار کاهش می یابد. کیفیت و تعداد تخمک ها از سن چهل به بعد به کمترین حد خود می رسد. شانس بارداری در این سنین در طول سه ماه کمتر از هفت درصد می باشد. هر چه سن بالا تر برود شانس بارداری کمتر می شود. تخمک ها در این سنین مسن تر هستند و اغلب دارای مشکلات ژنتیکی می باشند. زنانی نیز وجود دارند که بعد از چهل سالگی زایمان های موفقیت آمیزی داشته اند. اما در رای اکثریت باردار در این زمان ها توصیه نمی شود.

چرا سنین بالا را بد ترین سن بارداری می دانند؟

در سنین بالا اغلب تجربه و آگاهی مادران افزایش یافته است اما در معرفی بدترین و بهترین سن بارداری این سنین را جزء بدترین ها می دانند. این در حالی است که در این سنین مادران می توانند موفق تر و آگاه تر باشند. باید به این موضوع پرداخته شود که هر خانمی با به دنیا آمدن تمامی تخمک های خود را به همراه دارد. این تخمک ها درون رحم باقی می مانند تا به سن بلوغ برسند. بعد از سن بلوغ ماهانه یک تخمک آزاد می شود. این تخمک ها در تمام طول عمر همراه خانم ها باقی می مانند.

زمانی که سن آن ها بالا برود سن تخمک هایشان نیز بالا می رود. زمانی که تخمک ها مسن تر شوند آسیب پذیر تر می شوند و کیفیت خود را از دست می دهند. به همین دلیل است که هر چه سن بالا برود احتمال بارداری و همچنین بارداری موفق کمتر می شود. بهتر است خانم ها تا زمانی که جوان هستند و توانایی دارند برای حاملگی اقدام کنند.

بدترین و بهترین سن بارداری از لحاظ روانی

انتخاب بدترین و بهترین سن بارداری از لحاظ روانی بسیار مشکل می باشد. زیرا نمی توان سنی را تعیین کرد که در آن همه ی زوج ها به آمادگی کامل از لحاظ روان شناختی رسیده باشند. علاوه بر این هر شخصی در زندگی خود در سن متفاوتی از سایر اشخاص به این آمادگی می رسد. ممکن است یک نفر در اویل جوانی و در سنین بیست سالگی احساس کند که برای بچه دار شدن آماده است. این در حال است که افراد دیگر ان سن را مناسب ندانند. همچنین ممکن است برخی از افراد تا چهل سالگی به این ذهنیت و آمادگی دست پیدا نکند. فرزند آوری چالش های فراوانی برای پدران و مادران دارد.

مهم ترین این چالش ها از لحاظ روانی می باشد. پدران و مادران برای بچه دار شدن بیشتر از هر چیزی باید صبر، حوصله، همدلی، انعطاف پذیری و برنامه ریزی داشته باشند.

بر اساس تحقیقات انجام شده سن بیست و پنج سالگی بیشترین بلوغ و تکامل روانی برای بچه دار شدن در بیشتر افراد است. بهتر است خانم ها قبل از اقدام به بارداری از پزشکان مربوطه مشاوره بگیرند و آمادگی و توانایی ذهنی خود را برای پذیرش بچه بسنجند.

مطلب مشابه: بهترین تغذیه دوران بارداری و غذاهای مفید و سالم برای زنان باردار

آخرین سن برای بارداری

توضیحات بسیاری برای شناختن بدترین و بهترین سن بارداری داده شد. اما در مورد اینکه آخرین سن بارداری یک خانم چه زمانی می باشد پزشکان نظرات گوناگونی دارند. خانم ها بعد از رسیدن به یائسگی و پایان چرخه قاعدگی نمی توانند برای لقاح اقدام کنند. اگر خانم ها در این سن بخواهند که باز هم بچه دار شوند می توانند از پزشک کمک بگیرند.

گاهی پزشکان برای این خانم ها اقدامات لازم برای درمان ناباروری را ارائه می دهند. اما بیشتر پزشکان بر این باورند که با پایان چرخه قاعدگی چرخه باروری نیز متوقف شده و دیگر امکان بچه دار شدن وجود ندارد. به طور کلی به خانم ها توصیه می شود که بعد از فرایند یائسگی برای بچه دار شدن اقدام نکنند. زیرا این کار ممکن است خطرات بسیاری را برایشان به همراه داشته باشد.

توصیه های لازم برای زایمان در بدترین و بهترین سن بارداری

تفاوتی ندارد که فرد در بدترین و بهترین سن بارداری باشد زیرا خانم ها باید برای زایمان آمادگی لازم را داشته باشند. به طور کلی زایمان از سخت ترین چالش بچه دار شدن می باشد. اما این چالش در بدترین سن های بارداری سخت تر می باشد. در سنین پرخطر مادر باید برای زایمان آگاهی ها و اقدامات خاصی را انجام دهد. این اقدامات شامل موارد زیر می باشد.

  1. این خانم ها باید در مراکز درمانی معتبر و مجهز زایمان کنند.
  2. این مادران باید به طور کامل تحت نظر پزشک باشند و معاینات را به صورت مکرر انجام دهند.
  3. تغذیه و سبک زندگی سالم در طول حاملگی برای زایمان بسیار مهم می باشد.
  4. کنترل بیماری های مادر چه در دوران حاملگی چه در دوران زایمان در سنین بالا بسیار حائز اهمیت است.
  5. مادر باید قبل از زایمان تمام چکاپ های لازم را برای جنین انجام دهد. همچنین از سلامت کامل جنین آگاه شوند.
  6. معاینه و آگاهی کامل از سلامت جنین و بررسی بیماری هایی مانند سندروم داون که در این سنین رایج است ضروری می باشد.

بدترین و بهترین سن بارداری از نظر طب سنتی

بدترین و بهترین سن بارداری نیز از لحاظ طب سنتی بررسی شده است. متخصصان طب سنتی نیز همانند سایر پزشکان عقیده دارند که سنین پایین و کمتر از هجده سال برای بارداری مناسب نمی باشند. آنان نیز همانند سایر پزشکان بارداری را در این سنین منع می کنند. متخصصان طب سنتی عقیده دارند بیست تا سی و دو سالگی بهترین سن برای بارداری می باشد.

مادران در این سن با چالش های کمتری رو به رو هستند. علاوه بر این می توانند فرزندان سالم تری به دنیا بیاورند. این خانم ها بچه هایی معمولی با وزن معمولی به دنیا می آورند. در طب سنتی بارداری در سن بالا اصلا توصیه نمی شود و کاملا منع می شود. زیرا این سنین برای بارداری پر خطر تر از هر سنی می باشند.

کلام پایانی

بدترین و بهترین سن بارداری به طور مفصل در این مقاله توضیح داده شده است. برای بارداری سالم تر و مطمئن تر خانم ها باید در سنینی که بهترین کیفیت بارداری وجود دارد بچه دار شوند. مادران سن پایین و سن بالا در فرزند آوری معمولا دچار مشکل های فراوانی می شوند. بهتر است خانم ها در این سنین برای فرزند آوری اقدام نکنند. اگر این خانم ها ناخواسته باردار شدند باید تحت نظر پزشک مراقبت های ویژه ای انجام دهند.

مطالب مشابه را ببینید!