مجله تاپ‌ناز‌

خواص و مزایای عرق شنبلیله برا سلامت بدن

طبیعت عرق شنبلیله گرم و خشک است و بسیار مقوی و نیروبخش است و به همین دلیل برای افراد ضخیف مفید است. در این مطلب با مزایا و خواص عرق شنبلیله برای سلامت آشنا می شوید.

گیاه شنبلیله در بیشتر خانه های ایرانی یافت می شود و خواص بی نظیری دارد مثلا می توان از خواص مهم آن به درمان دیابت، لاغری، چربی خون و نوسانات خلقی ناشی ا یائسگی، درد های پیش از قاعدگی و…. اشاره نمود.

خواص عرق شنبلیله

شنبلیله جزو گیاهان بومی ایران می باشد و خواص درمانی و آشپزی زیادی دارد. علاوه بر برگ های گیاه شنبلیله، دانه های شنبلیله بسیار مفید است و دارای مواد مغذی است. از عرق شنبلیله در درمان بسیاری از بیماری های روحی و جسمی هم می توان استفاده کرد. بر خلاف بعضی از افراد که از عطر گیاه شنبلیله در قورمه سبزی لذت می برند. ولی شنبلیله به کل بوی ناپسندی دارد که برای این منظور می توان آن را همراه با مواد معطر دیگری در ترکیب غذاها استفاده کرد، با این حال نمی توان از خواص شنبلیله این سبزی عالی غافل شد.

خواص کلی گیاه شنبلیله

  • باعث افزایش اشتها در افراد می شود.
  • همچون عرق پونه، گلو درد و سرفه‌های مزمن را بهبود می بخشد.
  • به عنوان تسکین دهنده دردهای عضلانی و بیماری‌های التهاب مفصلی مؤثر است.
  • در درمان سردردهای میگرنی مؤثر است.
  • باعث بهبود التهاب معده و روده می شود.
  • باعث افزایش شیر مادران شیرده می شود.
  • در تسریع روند زایمان تاثیر به سزایی دارد.
  •  میل جنسی را افزایش می دهد.
  • باعث بهبود بیماری‌های قلبی می شود.

از مزایای دیگر عرق شنبلیله، برطرف کننده چربی و قند خون، ضد کاهش وزن، اشتها آور، جلوگیری ا ریزش و سفید شدن و درمان شوره سر می باشد.

خواص و مزایای عرق شنبلیله برا سلامت بدن

خواص شنبلیله برای پوست

از پودر دانه شنبلیله می توان برای درمان کردن طبیعی مشکلات پوستی مانند اگزما، جوش، زخم ها، سوختگی و … استفاده کرد. برای این کار پودر دانه شنبلیله را با آب داغ مخلوط نمایید و ضما آماده شده را روی سطح اسیب دیده پوست قرار بدهید. برای پر پرشت کردن و ضخیم شدن مو، این روش می تواند موثر باشد.

با اینکه خواص عرق شنبلیله زیاد است، با این حال ممکن است مضراتی برای بدن داشته باشد به همین جهت باید در مصرف آن دقت بیشتری کرد. شنبلیله باعث کاهش سطح قند خون می شود و برای افرادی که مبتلا به دیابت می باشند مفید است ولی استفاده بیش از حد آن به افراد با قند خون پایین، توصیه نمی شود.

از آنجا که عرق شنبلیله طبیعت گرم دارد لذا به افراد گرم مزاج مصرف آن توصیه نمی شود. طریقه مصرف شنبلیله به این صورت است که می توانید عرق شنبلیله را پس از هر بار غذا، نصف استکان میل کنید. عرق شنبلیله طعم تلخی دارد برای این منظور شما می توانید آن را با کمی عسل میل کنید.

دیگر فواید شنبلیله

شنبلیله بسیار مفید و پر خاصیت است و به همین دلیل مصرف آن می تواند جایگزینی خوب برای بسیاری از داروهای شیمایی باشد. بسیاری از فواید شنبلیله به صورت علمی ثابت نشده است، در زیر می توانید با موارد مصرفی شنبلیله که برای درمان بیماری های مختلف مفید است، آشنا شوید:

  • کنترل اشتها :

تحقیقات نشان داده که شنبلیله اشتها را کنترل می کند و افرادی که 14 روز آن را مصرف کرده اند، میزان کاهش چربی در آنها در حدود 17 درصد بوده است.

  • سطح کلسترول :

بعضی از مطالعات انجام شده نشان می دهد که مصذرف این گیاه می تواند باعث کاهش کلسترول و کاهش تری گلیسیرید شود

  • سوزش معده :

مصرف شنبلیله در افرادی که دچار سوزش معده هستند، حدوداً به مدت ۲ هفته می تواند علائم و نشانه های این بیماری را کاهش دهد. همچنین تاثیر مصرف شنبلیله می تواند با مصرف دارو های ضد انسداد برای بیماران برابری نماید.

  • التهاب :

آزمایشات انجام گرفته بر روی حیوانات آزمایشگاهی در رابطه با تاثیر ضد التهابی شنبلیله تقریبا موفقیت آمیز بوده، البته هنوز تحقیقات بیشتری در این زمینه لازم است تا بتوان در مورد قطعیت تاثیر آن بر انسان مطمئن عمل کرد.

در مورد دیگر مزایای شنبلیله در طب سنتی ادعاهایی وجود دارد که البته هنوز تایید نشده اند؛ مثلا اینکه مصرف این درمان گیاهی خانگی امکان دارد برای زخم کولیت و یا بیماری های پوستی موثر باشد.

موارد احتیاط

در مصرف شنبلیله نباید زیاده روی کرد و البته بعضی از افراد به آن حساسیت دارند. مصرف شنبلیله ممکن است باعث ناراحتی های گوارشی خقیف، سوء هاضمه و اسهال شود. به دلیل تاثیر شنبلیله به هورمون های زنان و دستگاه تولید مثل آنها، مصرف شنبلیله در دوره بارداری می تواند باعث سفط جنین شود.

مطالب مشابه را ببینید!