مجله تاپ‌ناز‌

قرص فاموتیدین | اطلاعات دارویی و عوارض داروی فاموتیدین برای درمان معده و زخم معده

فاموتیدین

فاموتیدین قرص فاموتیدین برای چی خوبه فاموتیدین و لاغری همه چیز در مورد فاموتیدین فاموتیدین در بارداری famotidine mechanism of action رانیتیدین

قرص فاموتیدین چیست و چه عوارضی دارد؟

قرص فاموتیدین یکی از داروهای گوارشی است، این دارو در طبقه بندی درمانی از داروهای مهار اسید و ضدخم است. فایموتیدین  یکی از داروهای هم گروه با سایمیتدین، رانیتیدین و نیزاتیدین می باشد.

قرص فاموتیدین با دوز ۲۰ میلی گرمی و ۴۰ میلی گرمی و با اسامی تجاری فاموتیدین ۴۰mg (داروسازی شفا)، فاموتد ۴۰mg (تهران دارو)، فاموتیدین ۴۰mg (پور سینا)، فاموتیدین ۴۰mg (کیمیدارو)، فاموتیدین ۲۰mg (پورسینا)، فاموتد ۲۰mg (تهران دارو)، فاموتیدین ۲۰mg (کیمیدارو) و فاموتیدین ۲۰mg (شفا) در بازار دارویی ایران عرضه می گردد.

اطلاعات دارویی قرص فاموتیدین

این دارو برای درمان زخم معده و ورم معده یا گاستریت است و پزشک آن را تجویز می کند. علاوه بر آن، در درمان کوتاه مدت برای بهبود زخم های خوش خیم دوازدهه و معده، زخم ایجاد شده از رفلاکس معده و سندروم زولینگر _ الیسون و همچنین برای جلوگیری از عود زخم دوازده مورد استفاده قرار می گیرد.

میزان و نحوه مصرف دارو:

در درمان مشکلات گوارشی برای بزرگسالان و کودکان با توجه به نوع و وضعیت بیماری مصرف خوراکی داروی فاموتیدین به صورت زیر می باشد.

۱- زخم معده و دوازدهه:

  • برای درمان حاد بزرگسالان، طول درمان با تشخیص پزشک به مدت ۴ الی ۸ هفته و هر شب پیش از خواب به مقدار ۴۰mg است. برای درمان نگهدارنده نیز به میزان ۲۰mg قبل از خواب می باشد.
  • برای کودکان(۱ الی ۱۶ سال)، حداکثر دوز مصرفی در طول روز ۴۰mg می باشد، که می تواند به صورت ۲ بار در روز و یا یک بار و پیش از خواب باشد و میزان دوز مصرف آن باید با نظر پزشک معالج باشد.

۲- سندروم زولینگر _ الیسون و سندروم روده کوتاه:

  • برای بزرگسالان، هر ۶ ساعت به مقدار ۲۰mg می باشد.

۳- رفلاکس معده:

  • برای بزرگسالان، طول درمان به مدت ۱۲ هفته و روزانه دو مرتبه به مقدار ۲۰mg تا ۴۰mg می باشد.
  • برای کودکان(۱ الی ۱۶ سال)، در طی روز یک یا دو بار در طول روز می باشد، که ۱mg می باشد.

۴- سوزش سر معده:

  • برای افراد بزرگتر از ۱۲ سال، ۱۰mg یک ساعت پیش از غذا و یا ۱ عدد قرص در زمان بروز علائم می باشد، که حداکثر مصرف دارو برای این بیماری، ۲ بار در روز می باشد.

مکانیسم اثر دارو:

پس از مصرف قرص فاموتیدین، ۴۰ الی ۴۵ درصد دارو جذب می گردد، حداقل زمان شروع تاثیر دارو ۱ ساعت و حداکثر ۳ ساعت می باشد، که نیمه عمر دارو(مدت تاثیر دارو) در حدود ۲.۵ الی ۳.۵ ساعت است. فاموتیدین در سلول های جداره ای با هیستامین در سطح گیرنده های H2 رقابت و محرک های تحریک و ترشح اسید معده را مهار می کند. بخش اعظم این دارو از طریق ادرار دفع و تنها در حدود ۳۰ الی ۳۵ درصد آن به وسیله کبد متابولیزه می گردد.

عوارض جانبی دارو:

مصرف قرص فاموتیدین با عوارض همچون سردرد، سرگیجه، نفخ، اسهال، یبوست، کهیر یا خارش، کبود شدگی غیر معمول یا خونریزی و بثورات جلدی همراه می باشد.

تداخل دارویی:

برای جلوگیری از احتمال تداخل دارویی فاموتیدین، از مصرف همزمان این دارو با داروهای زیر پرهیز نمایید.

  • آسپرین، ایپوپروفن، دیکلوفناک و استامینوفن
  • سیتالوپرام، دیازپام و اگزازپام
  • ترامادول، مورفین و متادون
  • ایمی پرامین و آمی تریپتیلین
  • آتنولول و کاپتوپریل

توصیه های مهم:

مصرف داروی فاموتیدین با منیزیم هیدروکساید، آلومینیوم ام جی اس و … باعث کاهش اثر بخضی این دارو می شود.

افرادی که دچار نارسایی کبد یا کلیه هستند باید با تجویز پزشک این دارو را مصرف کنند.

شدت بروز عوارض جانبی این دارو برای افراد سالمند بیشتر از دیگر افراد تحت درمان با قرص فاموتیدین است، پس باید با احتیاط و یا دستور پزشک این دارو مصرف شود.

از مصرف غذاهای پرچرب و کشیدن سیگار در هنگام طول درمان با این دارو باید پرهیز کرد، زیرا باعث کاهش اثر فاموتیدین می شود.

کاهش وزن به کاهش اسید معده کمک می کندف پس برای تاثیر این دارو بهتر است، افراد در صورت چاق بودن، از وزن خود بکاهند و پرخوری هم نکنند.

مطالب مشابه را ببینید!