مجله تاپ‌ناز‌

عفونت ایمپلنت دندان چه دلایلی دارد؟ چگونه درمان می شود؟

عفونت ایمپلنت دندان چه دلایلی دارد؟ چگونه درمان می شود؟

ایمپلنت دندان یکی از جدیدترین روش ها برای جبران دندان‌های از دست رفته محسوب می‌شود. در این روش، ریشه دندان ها با پایه های فلزی شبیه پیچ از جنس تیتانیوم جایگزین دندان های آسیب دیده می شوند که از نظر شکل ظاهری و عملکرد بسیار شبیه دندان های واقعی است و علاوه بر جایگزینی دندان ها، به زیبایی لبخند، بهبود جویدن غذا و همچنین به اصلاح تکلم هم کمک می کند.

یکی از شایع ترین عوارض ایمپلنت دندان، عفونت ایمپلنت دندان است که این عفونت می تواند به دلایل مختلفی رخ دهد. عفونت ایمپلنت دندان در بیشتر موارد جزئی است و با مصرف آنتی بیوتیک درمان می شود. اما اگر درمان نشود ممکن است باعث شکست و نارسائی ایمپلنت دندان شود. در این مقاله به صورت کامل در مورد علائم عفونت ایمپلنت دندان و علت رخ دادن و درمان آن توضیح می دهیم. با ما همراه باشید.

علت های عفونت ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندان چه دلایلی دارد؟ چگونه درمان می شود؟

علت اصلی عفونت ایمپلنت دندان، رعایت نکردن بهداشت و ایجاد باکتری می باشد. به طور کلی عفونت می تواند از راه های خارجی و یا داخلی دهان ایجاد شود. عفونت خارجی از طریق تماس با محیط و وارد کردن شیء خارجی اتفاق می افتد. منظور از راه های داخلی دهان بزاق، مخاط دهان، لوزه، سطح زبان و بیماری های لثه است.

عفونت ممکن است از این راه وارد دهان شود و به دندان و ایمپلنت آسیب جدی وارد کند. عوامل زیادی وجود دارند که می تواند باعث بروز عفونت در ناحیه کاشت شوند. رایج ترین این عوامل عبارتند از:

رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان

ایمپلنت هم مانند دندان های طبیعی نیاز به رعایت بهداشت و رسیدگی و مراقبت دارد. اگر فرد هر روز مسواک نزند و از نخ دندان استفاده نکند، باکتری و قارچ در دهان تشکیل می شوند و کم کم به سمت بافت‌های نرم و سخت اطراف ایمپلنت می‌روند و در نتیجه باعث بروز و تشدید عفونت می شوند.

سیگار کشیدن و مصرف نوشیدنی های الکلی

در بزاق دهان کسانی که سیگار می کشند و نوشیدنی های الکلی مصرف می کنند غلظت آنزیم آرژیناز بیشتر از افراد دیگر است و این باعث کاهش تولید نیتریک اکساید می شود و براق را اسیدی تر می کند. این اتفاق باکتری های دهان را بیشتر می کند و باعث عفونت ایمپلنت دندان می شود.

سابقه بیماری های لثه

یکی از عوامل ایجاد کننده عفونت ایمپلنت دندان، وجود سابقه بیماری های لثه و درمان نکردن آن ها است. افرادی که سابقه ی پریودنتیست دارند در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به عفونت هستند.

قبل از انجام ایمپلنت باید این بیماری را درمان کرد اما بیماری لثه به صورت مداوم عود می کند. افراد مبتلا به پریودنتیست تحلیل استخوانی بیشتری دارند و میزان عدم موفقیت ایمپلنت در این افراد بیشتر است.

سایر دلایل

عفونت ایمپلنت دندان می تواند دلایل دیگری هم داشته باشد اما میزان عفونت ناشی از آن ها بسیار کم است. این دلایل عبارتند از:

  • داشتن حساسیت به تیتانیوم
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • استفاده بیش از حد از سیمان موقع نصب تاج
  • داشتن بیماری های سیستمیک مانند دیابت
  • توزیع نابرابر نیروی فشاری در گاز گرفتن
  • نا مرتبی دندان ها
  • دندان قروچه
  • تجربه ی کم دندان پزشک برای کاشت ایمپلنت

مطلب مشابه: 9 عاملی که باعث می شود دندان های سفید شما لکه دار شود

علائم عفونت ایمپلنت دندان

عفونت ایمپلنت دندان چه دلایلی دارد؟ چگونه درمان می شود؟

هنگامی که ایمپلنت دندانی شما عفونت می کند، علائمی دارد که می توانید آن را تشخیص دهید و برای درمان آن به دندانپزشک خود مراجعه کنید. دندانپزشک می تواند با استفاده از دارو یا درمان های دیگر این مشکل را برطرف کند. عفونت ایمپلنت در افراد مختلف علائم متفاوتی دارد که در ادامه به این علائم اشاره می کنیم.

خونریزی در لثه یا ناحیه کاشت

بعد از کاشت ایمپلنت، داشتن خونریزی طبیعی است. اما اگر این خونریزی بیشتر از 24 ساعت طول کشید احتمالا در معرض خطر عفونت باکتریایی قرار دارید. برای جلوگیری از تشدید عفونت باید در سریع ترین زمان ممکن به پزشک مراجعه کنید تا برای درمان آن اقدامات لازم را انجام دهد.

داشتن تب و دمای بالای بدن

یکی دیگر از نشانه های عفونت ایمپلنت دندان، داشتن تب است. در این مواقع حساسیت دندان ها افزایش می یابد و بدن فرد بر اثر مقاومت در برابر باکتری ها، دچار تب و لرز می شود.

مطلب مشابه: پروتز دندان و انواع آن؛ مزایا و معایب و هزینه های پروتز دندان ها

شل یا لق بودن ایمپلنت

شل یا لق شدن ایمپلنت، نشان دهنده ی عفونی شدن ایمپلنت است. در این صورت پزشک می تواند ایمپلنت دندانی را به صورت یکپارچه تعویض کند و آن را جایگزین کند.

داشتن ترشح در ناحیه جراحی

یکی دیگر از علائم عفونت ایمپلنت دندان، قرمزی و ترشح در ناحیه ایمپلنت است. اگر فرد خونریزی یا خروج ترشحات داشته باشد و این خونریزی هر روز هنگام مسواک زدن ادامه داشته باشد، در معرض خطر عفونت باکتریایی قرار دارد.

تورم و قرمزی لثه

از دیگر نشانه های عفونت ایمپلنت، التهاب و تورم لثه است که به علت پلاک و تجمع تارتار رخ می دهد. در صورت داشتن چنین نشانه هایی سریعا به پزشک مراجعه کنید چون بی توجهی به آن می‌تواند مشکلات بسیار زیادی را به‌ همراه داشته باشد و باعث سرایت عفونت به بخش‌های دیگر دهان شود و بسیار خطرناک است.

بو و طعم بد دهان

اگر بو و مزه ی بد دهان با مسواک زدن از بین نرود، احتمالا فرد دچار عفونت ایمپلنت شده است و باید در اولین فرصت به دندانپزشک مراجعه کند.

دشواری در جویدن

اگر ایمپلنت های دندان سالم و بدون مشکل باشند، فرد به راحتی می تواند هر نوع ماده ی غذایی را بجود. اما اگر خوردن و جویدن غذا برای فرد دشوار باشد، نشان دهنده وجود مشکلی مانند عفونت ایمپلنت است.

واکنش آلرژیک

موادی که در ساخت ایمپلنت به کار برده می شوند، از جنس تیتانیوم یا زیرکونیم هستند. عفونت ایمپلنت دندان می تواند به دلیل وجود این مواد و عناصر باشد که در نتیجه فرد نسبت به این مواد واکنش آلرژیک نشان می دهد.

داشتن احساس درد به مدت طولانی

کاشت ایمپلنت دندان، نوعی جراحی محسوب می شود و مانند هر جراحی دیگری با درد و دوران نقاهت همراه است. اما اگر فرد بعد از کاشت ایمپلنت، درد بسیار شدیدی داشت به طوری که امکان آرام کردن او با دارو وجود نداشت ممکن است دچار عفونت ایمپلنت شده باشد.

مطلب مشابه: تمام دلایل کج‌ شدن دندان؛ روش های درمان کج بودن دندان ها

درمان عفونت ایمپلنت دندان

دندانپزشک بعد از انجام معاینه کامل ، می تواند سطح و میزان عفونت را تشخیص دهد و یک برنامه درمانی را پیشنهاد کند. در ادامه به رایج‌ترین روش‌های درمان عفونت ایمپلنت دندان می پردازیم.

مصرف آنتی بیوتیک

دندانپزشک بعد از بررسی، با توجه به شدت عفونت مشخص می کند که آنتی بیوتیک ها به صورت موضعی تجویز شوند و یا به صورت سیستماتیک.

تمیز کردن و دبریدمان

اگر عفونت ایمپلنت به علت رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان ایجاد شده باشد، برای درمان آن روش هایی مانند پاکسازی و دبریدمان حرفه ای ( برداشتن بافت عفونی)، مصرف آنتی بیوتیک ها و مسواک زدن دقیق و کشیدن نخ دندان مناسب هستند.

برداشتن روکش نامناسب

التهاب ناشی از ضربه به خاطر اندازه یا شکل نامناسب روکش را می توان با برداشتن تاج نامتناسب درمان کرد. پس از کاهش التهاب می توان یک روکش مناسب روی ایمپلنت دندان قرار داد تا دندان را ترمیم کند.

برداشتن ایمپلنت شکت خورده

اگر عفونت به خاطر شل بودن ایمپلنت ایجاد شده باشد، باکتری ها می توانند بین فیکسچر و استخوان نفوذ کنند. در این صورت برداشتن ایمپلنت ضروری است. اگر ایمپلنت دندان از قبل به علت عفونت شدید و از دست دادن استخوان شل شده باشد، ممکن است امکان حفظ آن وجود نداشته باشد.

در این صورت، ممکن است لازم باشد ایمپلنت دندان آلوده برداشته شود تا ناحیه کاشت ترمیم شود. بعد از بهبودی کامل می توانید یک پروسه ایمپلنت دندانی دیگر را برنامه ‌ریزی کنید. 

مطلب مشابه: از بین بردن پلاک های دندان + 10 روش پاکسازی دندان از پلاک و جرم

مطالب مشابه را ببینید!