مجله تاپ‌ناز‌

چگونه هوش نوزاد را افزایش دهیم؟

روش های افزایش هوش نوزاد

همانطور که جسم نوزاد از قابلیت‌ها و ظرفیت لازم برای پذیرش تغذیه درست و تمرین‌ها و ورزش‌های بدنی برخودار است، توانایی‌های ذهنی و هوش نوزاد نیز مانند جسم او از چنین ظرفیتی برخوردار است.در صورتی که نوزاد تحت آموزش‌ها و تمرین‌های عملی قرار گیرد و به صورت پویا‌تر با دنیای پیرامون خود برخورد کند، توانایی و قدرت ذهنی او نیز افزایش می‌یابد.

بسیاری از والدین نگران میزان IQ فرزندشان بوده و به دنبال راهکاری برای افزایش هوش بچه‌ها هستند. ما در این مطلب سعی داریم تا بهترین روش‌های کاربردی برای افزایش انواع هوش در نوزادان را معرفی کنیم.

بازی از کاربردی‌ترین روش‌ها برای افزایش انواع هوش نوزاد است

بازی کردن نقش اساسی در رشد، مهارت آموزی و افزایش هوش نوزاد دارد. اگرچه بازی برای بزرگسالان نوعی سرگرمی است اما اصلی‌ترین کاری است که کودک انجام می‌دهد. بازی کردن یکی از نیازهای اساسی دوران کودکی است و مزایای فراوانی دارد.

رشد مهارت‌های حرکتی، هماهنگی حرکات، تقویت مهارت حل مسئله، خلاقیت و تقویت روابط اجتماعی از کارکردهای بازی کودکانه است. قایم موشک، بازی با اسباب بازی نرم یا خانه‌سازی و نمایش عروسکی ذهن کودک را برای خیال‌پردازی و تفکر خلاقانه و سایر مهارت‌های ذهنی و جسمی آماده می‌کند.

برای مثال مجموعه کتاب بخون و بچین از جمله کتاب‌های جذابی است که بر مبنای بازی است و به صورت پازل است. در این کتاب مهارت حل مسئله کودکان با حل کردن پازل‌های هر صفحه و به تبع آن هوش آن‌ها تقویت می‌شود.

بازی از کاربردی ترین روش ها برای تقویت هوش نوزادان است

کتابخوانی منجر به تقویت هوش دیداری، شنیداری و خلاقیت نوزاد می‌شود

نوزاد از اولین لحظه‌های زندگی می‌توانند ببیند و بشنود، اما فقط چیزهایی را که بسیار نزدیک او هستند، می‌بیند. همین‌طور نوزاد از همان ابتدا به رنگ‌ها، بو‌ها و چهره‌ها حساس است. از سه ماهگی به بعد دایره دید نوزاد وسیع‌تر می‌شود و ادراک او نسبت به صداها بیشتر ‌می‌شود. بنابراین فرزندتان را از همان ابتدا با کتاب آشنا کنید.

در یک برنامه روزانه منظم حتماً دقایقی را به داستان‌خوانی یا ورق زدن کتاب‌های کودک اختصاص دهید. کتاب‌خوانی بیش از چیزی که فکر می‌کنید در تربیت نقش دارد. پژوهشگران آکادمی امریکایی اعلام کردند که مادران برای تیزهوشی فرزندشان، قبل تولد هم کتاب بخوانند و این روند را حتی پس از تولد ادامه دهند. کتابخوانی علاوه بر تقویت مهارت ارتباطی به ساختن کلمات و تحریک تصورات هم کمک می‌کند. در واقع نوزاد از ۸ ماهگی به بعد توانایی شناخت کلمات و تشخیص ترتیب قرار گرفتن آن‌ها را به واسطه شنیدن داستان‌ها دارد.

این موارد همه به تقویت ادراک دیداری و شنیداری کودک کمک می‌کند و آینده موفق‌تری را برای کودکان رقم می‌زند. در ادامه انواع کتاب مناسب برای تقویت هوش نوزاد معرفی شده است.

استفاده از کتاب‌های لمسی در ارتقا هوش و قدرت لامسه نوزادان موثر است

این گونه کتاب‌ها تجربیات جدیدی در اختیار کودک قرار می‌دهند. کتابی را انتخاب کنید که به اندازه کافی محکم بوده و تصاویر شاد، جذاب و رنگی داشته باشد. کتاب های حمام صفحات نرم، سبک و با دوامی دارند، در برابر کشیدگی و مچاله شدن مقاوم بوده و قابل شستشو هستند. استفاده از کتاب‌های لمسی مثل کتاب بازی در حمام یا کتاب پارچه‌ای، در رشد قدرت لامسه و شناسایی جنس‌های متفاوت اثر دارد.  همچنین کودک را از بدو تولد با کتابخوانی آشنا می‌کند.

استفاده از کتاب های مخصوص نوزادان منجر به تقویت هوش آن ها می شود

شعرهای کودکانه و لالایی  برای تقویت هوش موسیقایی نوزاد

آموزش لغات جدید، تقویت هوش موسیقایی، خیال‌پردازی و رشد مهارت زبانی از فواید شعر کودکانه است. کودکان با شعرهای ریتمیک به نسبت داستان ارتباط بیشتری برقرار می‌کنند و شعر را راحت‌تر به ذهن می‌سپارند. می‌توانید محتوای آموزشی را در قالب آهنگین با حرکات فیزیکی یا موسیقی در آورید.

کودکانی که لالایی می‌شنوند عملکرد بهتری در شطرنج، پازل‌های هوش و موسیقی دارند. کتاب‌های شعر کمک می‌کند تا همیشه محتوایی جدید و متنوع برای ارائه داشته باشید و لغات متناسب با درک کودک به کار ببرید. حتی می‌توانید از کتاب شعر کودک برای لالایی گفتن استفاد کنید. به عنوان نمونه مجموعه دالی بازی سروده زهرا موسوی از نشر نردبان برای کودکان تا 3 سال مناسب است.

خواندن کتاب شعر و لالایی به افزایش هوش نوزادان کمک شایانی می کند

علاوه‌بر این هوش کودکان بزرگ‌تر را نیز می‌توان با تهیه کتاب‌های خلاقانه و تصویری به میزان قابل توجهی افزایش داد. این کتاب‌ها به تقویت مهارت خلاقیت و حل مسئله کودکان به واسطه قرار دادن آن‌ها در موقعیت‌های مختلف کمک شایانی می‌کند. برای مثال کتاب لوتا پیترمن یکی از جذاب‌ترین کتاب‌های رمان کودک است که طرفداران زیادی دارد و برای این منظور بسیار مناسب است.

تعامل با خانواده از مهمترین عوامل افزایش هوش نوزاد است

خانواده اولین عامل موثر بر ضریب هوشی نوزاد است. خانواده تعیین کننده ژنتیک، محیط، تربیت، آموزش و اخلاقیات کودک است. تعامل با خانواده برای افزایش هوش نوزاد ضروری است و احتمال موفقیت را افزایش می‌دهد.

تعامل به معنی حضور صرف در کنار کودک نیست بلکه باید ارتباطی سازنده و صمیمی میان والدین و فرزندان شکل گیرد. کودکی که به اندازه کافی مورد توجه و محبت قرار گرفته با خیال راحت به تفکر، کنجکاوی و تجربه کردن می‌پردازد.

تامین نیاز جسمانی برای رشد فیزیکی مهم است اما افزایش هوش و سلامت روان به محبت، توجه و حس امنیت وابسته است. در آغوش گرفتن، لمس دست و صورت نوزاد، وقت گذرانی خانوادگی، حمایت عاطفی و ارتباط کلامی فضای مناسبی را برای افزایش هوش نوزادان فراهم می‌کند.

یکی از ابزارهایی که کمک فراوانی به افزایش رابطه با کودک و ایجاد انس و عاطفه با او می‌کند استفاده از کتاب‌های رنگ آمیزی کودک است. علاوه‌بر این بازخورد دادن‌های موثر به رنگ آمیزی و نقاشی کودکان تاثیر بسزایی در رشد هوش‌های چندگانه کودک دارد. شما عزیزان می توانید انواع کتاب خردسال رنگ آمیزی را از سایت تخصصی کتاب کودک و نوجوان بادبادک تهیه نمایید.

محیط غنی نقش بسیاری در افزایش هوش نوزاد دارد

میزان عملکرد و رشد مغزی تا حدودی به محیط سالم وابسته است. ضریب هوشی نوزاد هرچه قدر هم زیاد باشد وقتی در برابر عوامل محیطی ناسالم قرار گیرد رو به تحلیل می‌رود. استرس، تماس با حیوانات آلوده، اعتیاد والدین و مصرف مرتب مواد الکلی یا خشونت خانگی مانعی برای شکوفایی هوش نوزاد هستند.

برای شکوفایی فرزندتان باید بسترهای محیطی و خانوادگی هم فراهم باشد و تنها تکیه به ژنتیک، ضریب هوشی و تغذیه، کافی نیست. کودک باهوشی که ترسیده، مورد بی توجهی قرار گرفته یا غمگین است مجالی برای خلاقیت و ایده‌پردازی نمی‌یابد بلکه امکان ناهنجاری یا ناسازگاری‌اش بیشتر هم است.

محیط رشد غنی، تاثیر بسزایی در رشد هوش نوزاد دارد.

صحبت کردن برای تقویت هوش نوزادان ضروری است

صحبت کردن با نوزادان یکی از کارهایی است که  به مادران توصیه می‌شود. نوزادان حتی قبل از تولد هم توانایی درک برخی صداها را دارند؛ از جمله استرس، هیجان و صدای مادر را به خوبی متوجه می‌شوند. بنابراین اگر می‌خواهید نوزاد باهوشی داشته باشید چه در دوران بارداری و چه بعد از تولد با فرزندتان صحبت کنید.

صدای والدین آشناترین چیزی است که نوزاد بعد از تولد با آن مواجه است و حس امنیت را به کودک القا می‌کند. اگرچه نوزاد معنی مکالمات را نمی‌داند اما با ترغیب به شنیدن، زبان مادری خود را یاد خواهد گرفت.

به فرزندتان این امکان را بدهید که گاهی صدای شما را دنبال کند. این تمرین برای کودکان 8 ماه تا 2 سال مناسب است که هم صدای والدین را می‌شناسند و هم به اندازه کافی توانایی حرکتی دارند. برای تمرین در فاصله کمی از کودک پنهان شوید تا شما صدایتان را دنبال کند. ارتباط کلامی را قطع نکنید و فرصت کافی برای جستجو در اختیارش بگذارید. این تمرینی برای کاهش اضطراب جدایی و تقویت شنوایی هم مناسب است.

تهیه کتاب های کاربردی و مناسب برای تقویت هوش نوزاد از سایت کتاب بادبادک با قیمت مناسب

نوزادان از سن 3 ماهگی به بعد آموزش پذیر هستند و قابلیت فراگیری موضوعات مختلف را دارند. هر چه در سنین ابتدایی زندگی کودک، محیط غنی‌تر و پر بارتری را برای فرزندان خود فراهم کنیم کمک شایانی به موفقیت او در آینده کرده‌ایم. روش‌های مختلفی برای افزایش هوش نوزاد وجود دارد که در این مقاله به انواع آن‌ها از جمله استفاده از کتاب‌های ویژه نوزاد اشاره شد. استفاده از کتاب به عنوان یکی از ارزان‌ترین، در دسترس‌ترین و عمیق‌ترین شیوه‌های هوش نوزاد است.

شما می‌توانید بهترین کتاب‌های ویژه تقویت هوش نوزاد را با قیمت مناسب از سایت کتاب کودک و نوجوان بادبادک به آدرس badbaddak.ir تهیه نمایید. علاوه‌بر این کارشناسان مجرب سایت بادبادک آماده پاسخگویی و مشاوره به شما عزیزان با شماره 09016788666 از طریق تماس و یا واتس‌آپ برای انتخاب مناسب هستند.

مطالب مشابه را ببینید!